Zondagsconcert met musici uit het Concertgebouw Orkest

Zondagsconcert met musici uit het Concertgebouw Orkest

Op 24 maart treedt in Landsmeer opnieuw een ensemble op met musici van het Concertgebouw Orkest. Het gaat om het kwartet dat wordt gevormd door Marijn Mijnders, Henk Rubingh (beiden viool), Edith van Moergastel (altviool) en Rebecca Wise (cello), allen topmusici met een lange staat van dienst.

Zij spelen van Philip Glass (1937), Quartetsatz, een werk dat is geïnspireerd door Schuberts Quartetsatz. Als steeds, speelt Glass hier met herhaalde patronen en minimalistische elementen.

Vervolgens wordt Mozarts Dissonantenkwartet ten gehore gebracht. Dit kwartet is genoemd naar de ongebruikelijke harmonieën in het begin van het werk. Het is misschien wel het beroemdste van Mozarts kwartetten.

Na de pauze zult u kunnen genieten van Schuberts ‘Der Tod und das Mädchen’. Het behoort tot de meest aangrijpende werken van Franz Schubert. Het gaat om een lied waarin de hevige doodsangst van een jong meisje weerklinkt en haar wanhopige smeekbeden tot Magere Hein om haar te laten gaan. De Dood probeert haar gerust te stellen: “Vertrouw me. Ik ben niet wild. Zacht zul je in mijn armen slapen.”

Dorpshuis Het Wapen van Landsmeer, Calkoenstraat 27.

Aanvang 14:00 uur. Zaal open vanaf 13.30 uur. Voor € 20,- (graag contant) kunt u vanaf 9 maart kaarten kopen bij Bruna Landsmeer (Nieuwe Gouw 24-26). Ook in Het Wapen van Landsmeer of voor aanvang aan de zaal.

Leden van het Jeugdorkest van Amicitia mogen het concert gratis bijwonen.

Reserveren kan via [email protected]