Zondag 7 april op zoek naar de weidevogels in het Ilperveld

Zondag 7 april op zoek naar de weidevogels in het Ilperveld

Met deze tocht van Landschap Noord-Holland vaar je zondag 7 april van 13:30 – 15:30 uur vanaf het Bezoekerscentrum Ilperveld (Kanaaldijk 32A) tussen de verschillende eilandjes van het Ilperveld door. In deze tijd is het hier heerlijk, je ziet aan alles dat het voorjaar is. De weidevogels zijn weer terug!?

Geluiden van de vroege lente

Het Ilperveld is in alle jaargetijden een prachtig gebied, dus ook in het voorjaar. De bomen en struiken krijgen bottende knoppen, en in het riet worden de eerste groene scheuten zichtbaar. De duizenden wintergasten zijn vertrokken en maken plaats voor terugkerende weidevogels. Futen, meerkoeten en ganzen zijn inmiddels aanwezig en zijn druk bezig een nestelplek te vinden.  Misschien hoor je de eerste kieviten en grutto’s, een heerlijk geluid! De lente is dan echt in aantocht! En laat je verrassen door schipper en gids: wie weet wat ze nog meer voor je aan moois in petto hebben.

Het is wel raadzaam om je warm aan te kleden. Goed ingepakt is het volop genieten van het leven op het water in het Ilperveld. Trek ook waterdichte schoenen of laarzen aan. En vergeet je verrekijker niet.

Kinderen zijn ook van harte welkom en op de boot is tevens plek voor rolstoelen. Neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.

Kosten: € 18,50 voor volwassenen en € 13,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Beschermers/donateurs van Landschap Noord-Holland ontvangen 40% korting.

Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan.

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl