Zilveren Zwaan voor Pieter Wals – verbinder bij uitstek

Zilveren Zwaan voor Pieter Wals – verbinder bij uitstek

De gemeente heeft vandaag een Zilveren Zwaan uitgereikt aan Pieter Wals. De uitreiking door burgemeester Léon de Lange vond plaats bij Pieter Wals thuis, in de Melkkruidstraat.

Pieter Wals is ruim 23 jaar voorzitter geweest van de Hengelsportvereniging Landsmeer, waarvoor hij zich met hart en ziel heeft ingezet.

Daarnaast is hij tot twee jaar geleden voorzitter geweest van Speeltuinvereniging Jonge Kracht. Hij regelde de kantinedienst en organiseerde met veel succes de kinderdisco. Verder is hij betrokken geweest bij de oprichting van de kaartclub en de dartvereniging.

Toen ooit het clubgebouw door een storm wegwaaide, zorgde hij ervoor dat er twee klaslokalen van de naastgelegen school in gebruik genomen konden worden, zodat het kaarten en de kinderdisco toch door konden gaan.

Op dit moment is Pieter Wals nog voorzitter van Watersportvereniging De Noord in Den Ilp.

In de tuin tussen de aanwezige familieleden somde burgemeester De Lange diens verdiensten op. Als rode draad noemde hij de kwaliteit van verbinder.

“Dat heb ik altijd in me gehad”, reageerde de glunderende onderscheidene. “Ik denk dat het natuurlijk is, ik doe er niets voor.”