Wisselvallig TopKip Lions maakt het zichzelf onnodig moeilijk maar wint

Wisselvallig TopKip Lions maakt het zichzelf onnodig moeilijk maar wint

Bemmel – TopKip Lions speelde zaterdagavond bij vlagen attractief basketball, maar wisselde dat te veel af met gehaast spel, waardoor het zichzelf onnodig moeilijk maakte. Niettemin werd uiteindelijk een eenvoudige overwinning behaald in Bemmel. Met 59-81 werd gewonnen van Lekdetec.

TopKip Lions had het zichzelf veel makkelijker kunnen maken. Bij Lekdetec ontbraken 3 belangrijke basisspeelsters en wat dan over blijft is vooral veel onervaren talent. Van enige onderschatting aan Landsmeerse zijde zal dan ook zeker sprake zijn geweest. Niettemin werd goed gestart. De sprongbal werd gewonnen en met Claire Hirman in the lead werd een 2-11 voorsprong genomen. Een Bemmelse time-out bracht zand in de geoliede machine van TopKip Lions, maar na 10 minuten stond er niettemin een 13-23 stand op het scorebord.

Het tweede kwart was onrustig. TopKip Lions speelde gehaast en een leider die rust zou kunnen brengen werd node gemist. TopKip Lions had dit kwart het arbitrale duo ook niet mee. Het onervaren team van Lekdetec stopte bij herhaling aanvallen onreglementair af en ontregelde het Landsmeerse spel met lopende screens, maar werd daar niet voor afgestraft. TopKip Lions was daardoor niet in staat om de voorsprong verder uit te breiden. En met 27-38 werd de rust in gegaan.

Het derde kwart liet een vergelijkbaar beeld zien. Uit de aanvallen van TopKip Lions kwamen nauwelijks nog scores en Lekdetec sloop dichterbij. Het Landsmeerse publiek hunkerde al enige tijd naar een time-out om de rust weer in het team terug te krijgen, maar die kwam pas bij een stand van 39-44. Ook na de time-out was de ploeg van coach Chris van Kampen nog niet op de rails. Scores van Lindsay Pengel en Charlotte van Kleef zorgden echter wel weer voor een 44-52 stand na 30 minuten spelen.
In het vierder kwart nam Epiphany Etienne de ploeg bij de hand. De 23-jarige speelster laat dit seizoen zien enorm gegroeid te zijn en is op moeilijke momenten belangrijk. Zo ook deze wedstrijd.  Het kwart begint met een driepunter van de jonge Janna Vogelaar. De Bemmelse Yordi Kathmann, die deze wedstrijd weer op schot is, antwoord meteen. Dit kwart laat TopKip zich echter niet afschrikken. De ene na de andere mooie assist zorgen voor scores van de Landsmeerse basketbalsters. Het publiek geniet met volle teugen. Een Bemmels time-out lukt het deze keer niet om de flow te doorbreken. Myrthe den Heeten scoort een verre driepunter met bord. Negen punten van Epiphany Etienne dit kwart en een paar mooie onderscheppingen en fastbreaks van Lindsay Pengel geven uiteindelijk toch nog een aardige stand. Een driepunter van Emma de Wit zorgt voor de eindstand, 59-81.
Drie speelsters kwamen in de dubbele cijfers, maar ook alle andere speelsters kwamen tot scoren.

Scores: Epiphany Etienne 16, Lindsay Pengel 14, Charlotte van Kleef 11, Claire Hirman 9, Myrthe den Heeten 9, Janna Vogelaar 8, Lies van Straaten 5, Nadine Boesaart 4, Emma de Wit 3, Indy le Belle 2