Weinig kans meer voor IVV op volgende bekerronde

Weinig kans meer voor IVV op volgende bekerronde

IVV bracht in Hoogkarspel verreweg het grootste deel van de wedstrijd op de helft van de tegenstander door, maar moest de punten toch in Hoogkarspel laten. Thuisploeg Spirit ’30 won met 2-1. De tweede-klasser speelde het slim. Na een snelle openingstreffer trok Spirit zich terug op eigen helft, loerend op een uitval. Een fraaie lob over IVV-doelman Kevin Berrevoets zorgde voor 2-0. Dat Mitchel Baars 20 minuten voor tijd nog 2-1 wist te maken deed er uiteindelijk niet meer toe.

IVV speelde in de tweede helft wel in een hoger tempo, maar de ruimtes bleven klein op de volgepakte Spirit-helft. De tempoverhoging was volgens trainer Ton Pronk het positieve aspect van de wedstrijd, maar hij bespeurde ook een gebrek aan nauwkeurigheid in de aanval. “Er waren genoeg kansen”, aldus Pronk.

Intussen staat IVV in de eerste bekerronde nog op nul punten. Er is nog een minieme kans op doorstroom naar de knock-outfase, maar dan moet volgende week met drie doelpunten verschil gewonnen worden van Medemblik, terwijl koploper HBOK wint van Spirit ’30. De eersteklasser uit Zunderdorp won dit weekend met 3-2 van Medemblik.