Week van de duurzaamheid: kleding ruilen in het Kruispunt

Week van de duurzaamheid: kleding ruilen in het Kruispunt

Op zaterdag 14 oktober van 14-16 uur wordt er in Het Kruispunt (Calkoenstraat 12A in Landsmeer)  weer een kledingruil georganiseerd in het kader van de wereldwijde week van de duurzaamheid van 7-14 oktober

Deze keer is zowel heren-, dames- als kinderkleding welkom. Ook schoenen en accessoires kunnen worden ingebracht. Goed voor je garderobe, én voor het klimaat. De organisatie zorgt voor een startvoorraad, zodat ook de eerste bezoekers al wat te kiezen hebben.

Hoe werkt het?

Neem kleding mee uit je eigen kast die je niet (meer) draagt, natuurlijk wel schoon is, en geen gaten, vlekken of kreukels heeft. Voor elk item dat je inbrengt krijg je een bonnetje dat je weer kunt inleveren als je zelf wat leuks hebt gevonden.

Meedoen is gratis en gezellig, en van tevoren aanmelden niet nodig. Kleding die overblijft gaat naar minderbedeelde gezinnen, vluchtelingen of de kringloop. Heb je echt niks te ruilen? Wees dan tóch gewoon welkom! In de kerk is voor € 1,50 (contant) koffie of thee verkrijgbaar, en de organisatie zorgt voor wat lekkers.

Kom je de 14e ook even aanwaaien? Neem vooral buren, vrienden en kennissen mee, hoe meer zielen, hoe meer keus!

Emmely Siebrecht