Watermunt, tormentil, daslook en meer: eetbare planten in het Ilperveld

Watermunt, tormentil, daslook en meer: eetbare planten in het Ilperveld

Vaar mee en ga op zoek naar eetbare planten in het Ilperveld
Vaar zondag 30 juni mee in de fluisterboot van Landschap Noord-Holland naar een eilandje in het Ilperveld waar veel eetbare planten groeien.
De natuurgids laat je zien om welke plantjes het gaat. Vervolgens bepaalt hij/zij of het verantwoord is om ‘iets’ mee naar huis te geven om zelf iets van te maken.

Watermunt, tormentil of daslook?
In het Ilperveld groeien veel planten die eetbaar zijn en/of een geneeskrachtige werking hebben. Je vaart zondag de 30e juni met een ervaren schipper en gids naar een eilandje waar er veel staan en gaan er samen zoveel mogelijk zien te vinden.
Is het watermunt, zevenblad of lisdodde, en hoe smaken de bramen? Door te kijken, ruiken, voelen en proeven kun je zelf ontdekken om welk plantje het gaat. Eventueel betreft het planten waarvan de gids het verantwoord vindt om enkele te plukken en mee te geven. Het hangt helemaal af van wat je vandaag tegenkomt.
Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het fris zijn. Kinderen zijn van harte welkom.
Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt. Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan

Wanneer: Zondag 30 juni 2024 van 13:30 tot 15:30 uur. 
Verzamelen: Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. 

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl