Voorlezen en gratis lidmaatschap voor kinderen in de Bibliotheek

Voorlezen en gratis lidmaatschap voor kinderen in de Bibliotheek

Voorlezen is heel erg belangrijk. Het is gezellig en schept een band. Het prikkelt de fantasie en het vergroot de kennis van de taal. Voorlezen helpt kinderen de wereld te ontdekken en maakt dat kinderen later zelf graag gaan lezen.

De Bibliotheek wil graag ouders helpen om van voorlezen een dagelijkse gewoonte te maken. Daarom kunnen kinderen gratis lid worden en hoeven zij geen te-laat- geld te betalen. Ook zijn er regelmatig voorleesactiviteiten voor kinderen, ouders en grootouders in de Bibliotheek.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen (25 januari t/m 4 februari 2023) gonst het helemaal van de gezellige voorleesactiviteiten en krijgen de kleintjes ook nog eens een leuk cadeautje als ze lid worden.

Voorleesontbijt in Landsmeer
Laat je lekker verwennen met een mooi verhaal en natuurlijk is er ook wat te smikkelen. Voor kinderen van 2 – 6 jaar.
Woensdag 25 januari | 10:15 – 11:00 uur Landsmeer

Voorstelling Maximiliaan Modderman geeft een feestje
Een lieve, verrassende en vooral muzikaal ingekleurde voorstelling naar het Prentenboek van het Jaar. Voor kinderen van 2-6 jaar.
Zaterdag 28 januari | 14:00 – 14:35 uur Landsmeer

Een feestje in de bieb omdat het de Nationale Voorleesdagen zijn!
Versier je eigen feestslinger en taartbordje. Natuurlijk is er ook iets lekkers te eten en te drinken. Voor kinderen van 2-6 jaar.
Vrijdag 3 februari | 15:00 – 16:00 uur Landsmeer

Muziek op schoot
Diana Veldkamp neemt jou en je kindje mee op een muzikale reis. Net als voorlezen is samen muziek maken superleuk én goed voor de (taal) ontwikkeling. Voor kinderen van 2-4 jaar.
Zaterdag 4 februari | 11:00 – 12:00 uur Landsmeer

Feest speurtocht
Vind alle gekleurde dozen en ontdek waar je een feestje mee kan bouwen. Voor kinderen van 4-6 jaar.
Van 25 januari t/m 4 februari tijdens de openingstijden

Kinderen tot 6 jaar die (gratis) lid worden van de Bibliotheek krijgen tijdens de Nationale Voorleesdagen een voorleesknuffeltje cadeau.
Voor alle activiteiten is aanmelden verplicht. Toegang is gratis.

Kijk voor adressen en openingstijden op www.bibliotheekwaterland.nl. Aanmelden voor activiteiten kan via www.bibliotheekwaterland.nl/agenda

De bibliotheek is gevestigd in Dorpshuis het Wapen van Landsmeer.