LANDSMEER – De VoorleesExpress van de Bibliotheek is aangesloten bij een landelijke organisatie die de taalontwikkeling van kinderen stimuleert en de taalomgeving thuis verrijkt, door wekelijks bij gezinnen voor te lezen. Er zijn veel nieuwe aanmeldingen van gezinnen in Landsmeer en daarom is De VoorleesExpress met spoed op zoek naar nieuwe voorlezers die vanaf januari 2018 aan de slag kunnen.
Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. De vrijwilliger introduceert het voorleesritueel bij het gezin, speelt (taal)spelletjes en legt contact met de ouders. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en kinderen op andere manieren te stimuleren in taal. Samen wordt er gezocht naar een aanpak die past bij de ouders en het kind. Voorlezers mogen hun voorkeur opgeven voor welke dag en welk tijdstip en zij worden tijdens het traject begeleid. Sommige voorlezers gaan na afloop van een traject door met een volgend gezin, andere stoppen na een half jaar of gaan pas in een volgend jaar weer verder.
Iedereen die het jaar wil beginnen als voorleesvrijwilliger kan een mailtje sturen naar cbeversen@bibliotheekwaterland.nl of bellen naar Claire Beversen: 06-12128692. Meer over het landelijke project is te vinden op www.bibliotheekwaterland.nl.
Previous post

'Landsmeerse zwaan' vliegt uit

Next post

DJ Thomaq (11) treedt al op in Spanje

admin