Vier miljoen gebroken eieren per dag: een kijkje bij Adriaan Goede BV

Vier miljoen gebroken eieren per dag: een kijkje bij Adriaan Goede BV

Ruim twee jaar geleden verkocht Dirk Goede zijn eierenverwerkingsbedrijf Adriaan Goede BV aan Hardeman Egg Group, een concern waarin bij elkaar zo’n 1 miljoen legkippen eieren produceren. Met de overname van Adriaan Goede B.V. heeft de groep een belangrijke schakel aan de keten toegevoegd: de verwerking van eieren tot ei-produkten.

Hoewel er hierdoor formeel een einde kwam een puur Landsmeers familiebedrijf dat het 125 jaar volhield, was de overname een gouden kans, vonden Dirk Goede en zijn vader Aart. Een win-win-situatie. Aart en Dirk vormen de derde en de vierde generatie eigenaren van het in 1895 door Adriaan Goede opgerichte bedrijf.

Beide Goede’s zijn nog steeds betrokken. Dirk Goede leidde de LOL rond en vertelde wat er precies gemaakt wordt en hoe dat gaat. Per uur worden in een indrukwekkend proces 270.000 eieren verwerkt.

Hoe worden schaal, eiwit en eidooier machinaal van elkaar gescheiden? Wat wordt er vervolgens mee gedaan? Hoe worden de produkten verpakt? Dirk Goede laat het allemaal zien in deze korte documentaire.

Binnenkort volgt op de LOL-kanalen een interview met Dirk’s vader Aart Goede, die uitgebreid vertelt over de geschiedenis van zijn familie en het bedrijf.