Vic van de Reijt geeft lezing over Drs. P. en Willem Wilmink

Vic van de Reijt geeft lezing over Drs. P. en Willem Wilmink

Vic van de Reijt heeft naast zijn literaire belangstelling grote interesse in muziek. Hij noemt zichzelf ‘hoeder van bedreigde muzieksoorten’.

Als een van de beheerders van de nalatenschap van Drs. P haalt Vic tijdens de lezing herinneringen op aan de schrijver van onvergetelijke liederen.

Drs. P (1919-2015) geldt als een van de grootste Nederlandse tekstdichters van de twintigste eeuw. Hij werd bekend van liedjes als Veerpont (“Heen en weer”), Dodenrit (“Trojka hier, trojka daar”), Knolraap en lof schorseneren en prei, en Het Trapportaal.

Naast Drs. P zal Willem Wilmink (1936-2003) centraal staan in deze lezing. Wilmink was een meester in het verwoorden van herkenbare emoties in een mooie, verzorgde taal. Wilmink was ook een uiterst creatieve veelschrijver die een enorme hoeveelheid teksten heeft nagelaten.

Hij schreef misschien wel de mooiste liedjes in het Nederlandse taalgebied (‘Frekie’, ‘Arm Den Haag’, ‘De meisjes uit vervlogen dagen’) en leverde teksten voor kinderprogramma’s als Sesamstraat, De Stratemakeropzeeshow, Het Klokhuis en Kinderen voor Kinderen.

Locatie: SamenMeer, Dr. M.L. Kingstraat 2b, Landsmeer
Tijd: 15.00 – 17.00
Voor informatie belt u met 020 – 482 41 90
Deelname € 4,00 inclusief een kopje koffie of thee
Vrij inloop, aanmelden niet nodig