Dit jaar organiseert de LOL weer de verkiezing ‘Landsmeerder van het Jaar’. Tijdens de traditionele nieuwjaarsuitzending van 16.00 tot 18.00 uur vanuit Dorpshuis Landsmeer op 1 januari 2018 wordt er teruggekeken op het jaar 2017 en wordt ook de Landsmeerder van het jaar bekend gemaakt. Vanaf 3 december t/m 30 december kan iedereen stemmen eenmaal per 72 uur stemmen.

Piet Jan Zijlstra

Piet Jan Zijlstra
Dit jaar heeft Piet Jan Zijlstra afscheid genomen als bloemist van Landsmeer. 50 jaar ziel en zaligheid voor bloemen en mensen.
Bijna even zoveel jaren konden verenigingen terecht bij Piet Jan voor een gratis bloemetje voor als er wat te vieren was of er kampioenen gehuldigd moesten worden.

SEL

Stichting Evenementen Landsmeer (SEL)
In 2010 besloot een groep betrokken Landsmeerders dat de saamhorigheid en het ‘wij’ gevoel in Landsmeer een zetje moest krijgen.
Ze stoften de oude vertrouwde Sport en Feestweek af, brachten de kerstmarkt naar Landsmeer en coördineerden een groot aantal andere activiteiten.
De opzet is gelukt en hoe! De Landsmeerder is blij met de SEL.

Joke Grevenstuk

Joke Grevenstuk
Ook nadat Joke Grevenstuk in 2015 al een Zilveren zwaan heeft ontvangen blijft ze zich actief inzetten voor de kwetsbare Landsmeerse nieuwkomers. Vluchtelingen, “nieuwe buren” volgens Joke helpt ze aan huisraad, leert ze Nederlands, stimuleert ze om in te burgeren en betrekt ze bij het dorp. Ook als pastoraal medewerker van de protestanse gemeente en als bestuur- fractie- en commissielid van het CDA heeft Joke haar bijdrage aan de Landsmeerse gemeenschap geleverd.

Astrid Nienhuis

Astrid Nienhuis

Astrid Nienhuis
Astrid Nienhuis is sinds september 2011 burgemeester van Landsmeer. Een bewogen start met een zeer heftige bestuurscrisis waardoor ze 4 maanden niet actief was. Daarna kwam ze onverdroten terug en is sindsdien heel zichtbaar in het dorp. Zeer actief en betrokken bij de Landsmeerder en de Landsmeerse verenigingen en organisaties.
In januari verruilt ze Landsmeer voor Heemstede. De laatste mogelijkheid dus om haar als Landsmeerder van het jaar te verkiezen.


Jan Geugjes

Jan Geugjes
Als rasechte Purmerlander is Jan Geugjes jaren lang actief geweest bij brandweer Den Ilp/Purmerland. Tot aan de sluiting van de kazerne heeft hij altijd zijn mannetje gestaan. Daarnaast is Jan een onmisbare vrijwilliger in de kantine bij Sport Club Purmerland en bij toneelvereniging TOP.

Lidy Ridder

Lidy Ridder
Lidy Ridder is een natuurliefhebber in hart en nieren en ze draagt die liefde graag over aan kinderen en hun ouders. Als vrijwilligster bij IVN Twiske is ze nauw betrokken bij het organiseren van de Twiskespeurders en natuurcursussen. Ze begeleid het maken van herfsttafels en het knutselen bij de Twiskeboederij. Lidy vindt daarnaast ook nog tijd om mee met het ruimen van zwerfvuil in onze gemeente met Landsmeer Schoon.

Tiny Kuiper

Tiny Kuiper
Tiny is al jaren als journalist betrokken bij het dorp. Vele artikelen heeft ze geschreven voor het NHD en haar voorlopers en sinds de laatste jaren voor Kompas.
Kort en bondig maar ook uitgebreid en betrokken wordt verslag gedaan van waar de Landsmeerder wat van wil weten. Ook is zij nauw betrokken bij het jaarlijkse bezoek in mei van de leden van de Air Craft Recovery Group.
Daarnaast is ze auteur van familieboeken en over Landsmeer in oorlogstijd.

Jeltje Gras

Jeltje Gras
Jeltje Gras was bijna 40 jaar basisschoolleerkracht. Op De Tiede Bijlsmaschool in Watergang, de Van der Worpschool en De Stap in Landsmeer. Juf Jeltje was een enthousiaste, lieve, stralende, creatieve en muzikale juf. Maar ze was ook pedagogisch-didactisch sterk met oog voor ieder kind en ze was een vernieuwer. Maar liefst 1000 Landsmeerse kinderen heeft zij in de klas gehad.

www.lokaleomroeplandsmeer.nl | Radio 105.7 Mhz | Kabel 103.3 Mhz | TV Ziggo kanaal 36