Landschap Noord-Holland houdt zondag 20 januari een wintervaartocht door de veenpolder Ilperveld, bij Landsmeer. Een gids begeleidt de tocht.

De tocht voert langs de vele eilandjes, omzoomd met geel riet. Dit geeft een warme, goudkleurige gloed op het verstilde water. De meeste weidevogels zijn naar het zuiden vertrokken, maar de duizenden wintergasten brengen volop leven in dit natuurgebied. Vanaf het water kunnen deelnemers de vele vogels het best bekijken. Vooral smienten komen hier in enorme groepen overwinteren. Ze dobberen op het water en vliegen soms met de hele groep verschrikt op wanneer er een roofvogel in de buurt komt. Dat kan een waar spektakel zijn om te zien.
Het is raadzaam om warm aan te kleden. Goed ingepakt kan het volop genieten zijn op het water. Na afloop van de tocht trakteren schipper en gids deelnemers op een beker warme chocolademelk. Wie zin heeft om mee te gaan kan een plek aan boord reserveren op www.gaatumee.nl. De wintervaartocht vindt zondag 20 januari van 13.30 tot 15.30 uur plaats. Het vertrekpunt is Parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A in Landsmeer.

Previous post

Open dag SeniorWeb

Next post

Exclusief Chopin-concert in Landsmeer

Redactie