Varen in het Ilperveld bij nacht

Varen in het Ilperveld bij nacht

Een bijzondere belevenis! Vaar zaterdagavond 24 juni mee met schipper en gids van Landschap Noord-Holland en beleef midzomernacht op het water tussen de eilandjes van het Ilperveld, ten noorden van Amsterdam.

De vaartocht begint nog in de schemering maar al snel valt de nacht. Een bijzondere ervaring, want in het duister beleef je de natuur heel anders. Sommige moerasvogels laten zich ook in het donker horen en met wat geluk vliegen er vleermuizen.
Beleef de natuur in het donker: aan boord van de fluisterboot, glijdend tussen de rietkragen, de geluiden van de nacht ondergaan.

Gakkende ganzen, kwakende eenden en andere vogels die van zich laten horen. Hopelijk een heldere hemel om ook van de sterren te kunnen genieten.

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het fris zijn. Kinderen zijn van harte welkom.

Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt. Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan

Zaterdagavond 24 juni van 22.00 tot 00.00 uur. Verzamelen: Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32A. Reserveren: www.gaatumee.nl