Van Boeijen: “Ik had de raad hier beter bij moeten betrekken”

Van Boeijen: “Ik had de raad hier beter bij moeten betrekken”

Wethouder Jacobien van Boeijen vindt achteraf dat ze de gemeenteraad had moeten betrekken bij de vaststelling van een vernieuwd evenementenbeleid van het recreatieschap Twiske-Waterland. Dat zegt ze in een gesprek dat de LOL vrijdag 31 mei met haar voerde. “Ik betreur dat het zo gelopen is,” zegt ze. “Dit had anders gemoeten. Ik had de raad hier beter bij moeten betrekken.”

Van Boeijen stemde als vertegenwoordiger van Landsmeer in het bestuur van het recreatieschap vóór de vaststelling van het nieuwe beleid, dat onder meer inhield dat er jaarlijks drie grote festivals in het Twiske zullen plaatsvinden. De gemeenteraad van Landsmeer was daar geen voorstander van en stelde donderdag de vraag waarom de wethouder de raad niet heeft betrokken bij de vaststelling van het nieuwe beleid. Even hing zelfs een motie van afkeuring in de lucht, maar dat kwam er niet van.

In het interview zegt wethouder Van Boeijen met drie opdrachten op pad te zijn gestuurd: constructief meedenken en verdienmogelijkheden bewerkstelligen, maar dan wel met kleinschalige evenementen. Dat laatste is niet gelukt, aldus de wethouder, maar wel zijn de voorwaarden voor het houden van festivals aangescherpt. “Ik heb niet in alles mijn zin gekregen, maar dat kan ook niet. We zijn maar een van de negen partijen.”