Vaartocht Landschap Noord-Holland door Ilperveld

Vaartocht Landschap Noord-Holland door Ilperveld

Landschap Noord-Holland biedt op zondag 11 juni een vaartocht door het Ilperveld. Vaar mee en geniet van de vele weidevogels, en let vooral op de roerdomp. De zoektocht naar deze vogel staat centraal.

De vaartocht gaat tussen de vele eilandjes van trilveen door. Schipper en gids vertellen de deelnemers onderweg over de bijzonderheden en wijzen onder andere op de weidevogels en hun jongen. Hoeveel roerdompen verblijven er dit jaar in het Ilperveld?

De aandacht gaat ook uit naar de bloeiende voorjaarsbloemen aan de waterkant. Afhankelijk van het weer is het goed mogelijk dat de rietorchissen al te zien zijn. Misschien kruipt zelfs de zonnedauw alweer tevoorschijn. De gids laat het allemaal zien tijdens de vaartocht en bij het uitstapje op een van de eilandjes van trilveen.

De excursieboot komt heel dicht bij de weidevogels. Maar neem eventueel een verrekijker mee. Trek ook waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het fris zijn. Kinderen zijn van harte welkom.

Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt. Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan

Zondag 11 juni van 13.30 tot 15.30 uur. Verzamelen: Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl