Vaartocht door de verstilde natuur van het Ilperveld

Vaartocht door de verstilde natuur van het Ilperveld

Stap zondag 26 februari aan boord bij schipper en gids van Landschap Noord-Holland en vaar mee door het prachtige, winterse landschap bij Landsmeer. Vanaf de fluisterboot kun je volop genieten van de bijzondere sfeer op het water en de vele overwinterende vogels.

Het is winter in de fraaie veenpolder Ilperveld boven Amsterdam; het water lijkt trager te bewegen en het gele riet zorgt voor een goudkleurige gloed. De weidevogels zijn vertrokken naar het zuiden, maar deze verstilde rust is maar schijn, want door de duizenden wintergasten is er nog altijd volop leven in dit prachtige natuurgebied.

Vanaf het water zijn de vele vogels het best te bekijken. Vooral smienten komen hier in enorme groepen overwinteren. Je ziet ze dobberen op het water en soms met de hele groep verschrikt opvliegen. Een waar spektakel om te zien.

Er zijn ook allerlei soorten ganzen en zolang het niet vriest maak je kans op groepjes goudplevieren. Wie weet zien de deelnemers in het riet een roerdomp op zoek naar prooi. In het bezit van een verrekijker? Neem deze dan mee. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris.
Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is ook plek voor rolstoelen, reserveer vooraf een plek. Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan.

Zondag 26 februari van 13:30 tot 15:30 uur. Verzamelen op de parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer.

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl

Foto: Klaas Ros