Vaar mee: op zoek naar weidevogels met hun jongen in het Ilperveld

Vaar mee: op zoek naar weidevogels met hun jongen in het Ilperveld

Ontdek tijdens deze vaartocht met Landschap Noord-Holland het prachtige, waterrijke Ilperveld onder de rook van Amsterdam, en geniet op zondag 26 mei van de vele weidevogels en hun jongen.

Vertederende weidevogels
Vaar mee en geniet van de natuur vanaf het water in het fraaie Ilperveld. De vaartocht gaat tussen de vele eilandjes van trilveen door en onderweg ontdek je de schoonheid van dit prachtige natuurgebied.
De schipper en gids vertellen je onderweg over de bijzonderheden en wijzen je onder andere op de weidevogels en hun jongen en de bloeiende voorjaarsbloemen aan de waterkant.

Afhankelijk van het weer is het goed mogelijk dat de rietorchissen al te zien zijn. Misschien kruipt zelfs de zonnedauw alweer tevoorschijn.
De gids laat het je allemaal zien tijdens de vaartocht en bij het uitstapje op een van de eilandjes van trilveen. Beleef een fantastische middag in natuurgebied Ilperveld. 

Met de excursieboot kun je echt heel dicht bij de weidevogels komen. Maar heb je een verrekijker? Neem deze dan mee!

Trek ook waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het fris zijn. Kinderen zijn van harte welkom.
Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt. Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan

Wanneer: Zondag 26 mei 2024 van 13:30 tot 15:30 uur. 
Verzamelen: Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. 

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl