Twintigjarige Landsmeerder zwaar gewond na scooterongeluk met andere scooter die doorrijdt na het ongeval

Twintigjarige Landsmeerder zwaar gewond na scooterongeluk met andere scooter die doorrijdt na het ongeval

Afgelopen maandagmiddag  rond 16.30 uur  werd  dorpsgenoot Alwin Meeder in de Banne Buiksloot op de kruising van het Koopvaardersplantsoen met het Barkpad aangereden door een andere scooter.

Alwin die op weg was van zijn werk in Amsterdam Noord naar zijn huis in Landsmeer, ging onderuit, kwam meters verder aan de andere kant  van de weg terecht en liep, ondanks zijn helm, zwaar hersenletsel op.

Een voorbijganger, toevallig  werkzaam op de IC van Leiden, constateerde meteen de ernst van de situatie en verleende professionele hulp totdat de ambulance kwam. Alwin werd met spoed in het AMC opgenomen.

Vandaag is hij vanuit het AMC overgebracht naar de braincare-unit van het VMC, een specialistische afdeling voor patiënten die in diepe coma liggen. Inmiddels is hij af en toe oppervlakkig bij bewustzijn. De  saturatie en bloeddruk zijn wat verbeterd maar zijn toestand blijft nog steeds zeer zorgelijk.

Het verdriet bij de familie is groot. Alwin is de jongste van de vijf kinderen uit het gezin Meeder uit de Van Beekstraat. Hij woont als enige nog bij zijn ouders.

 Moeder Nienke Renzen  die vier jaar geleden zelf hersenletsel opliep na een ski-ongeluk en nog dagelijks kampt met restverschijnselen, weet als geen ander wat de gevolgen voor de langere termijn voor haar zoon kunnen zijn. “Krijgen we nog onze ‘oude’ Alwin terug? Hoe gaat zijn toekomst eruit zien? Hoe lang gaat zijn revalidatie duren?” Op dit moment is er nog geen enkele zekerheid hoe het herstel zal gaan verlopen. De familie leeft bij de dag, tussen hoop en vrees.

Woest zijn de ouders over de twee vrouwelijke berijders van de scooter die na het ongeval zijn doorgereden. Via de sociale mediakanalen deelt de familie met zoveel mogelijk mensen de dringende oproep van de politie aan de doorrijders zich per omgaande te melden. Ook zoekt de politie nog naar meer getuigen van het ongeval.

Op de website van de politie wordt een signalement gegeven en andere details beschreven.