Trilveenfestival bij wereldkampioen De Eendracht

Trilveenfestival bij wereldkampioen De Eendracht

Op zaterdag 13 mei organiseert Wereldkampioen Fanfare De Eendracht uit Den Ilp voor de 4e keer het Trilveen Festival in Den Ilp. Het Trilveen Festival is een muziekfestival voor fanfares, harmonieën en brassbands. Een initiatief van Fanfare De Eendracht met als doel om liefhebbers en muzikanten in een ontspannen setting te laten genieten van prachtige blaasmuziek.

Editie 2023 vindt plaats op zaterdag 13 mei van 15.00 tot 22.00 uur in Dorpshuis De Wije Ilp in Den Ilp. De Eendracht is ontzettend blij met het aantal deelnemers dit jaar. Grotendeels gaat het om orkesten uit de regio. Extra bijzonder is de deelname van de ‘internationale’ gast Harmonieorkest Neanias uit Beverlo in België.

Zeven deelnemende orkesten:

– Brassband Eensgezindheid Wormer
– Fanfarecorps Zuiderwoude
– Muziekvereniging Eensgezindheid Egmond-Binnen
– Fanfare Wilhelmina Volendam
– Saens Harmonie Orkest – Assendelft
– Harmonieorkest Neanias Beverlo (België)
– Fanfare De Eendracht Den Ilp

Ontspannen setting
De deelnemende orkesten doen er alles aan om met een kort en toegankelijk programma het beste van zichzelf te laten horen. Voor het publiek is het dé gelegenheid om vanaf 15.00 uur zoveel orkesten kort achter elkaar te kunnen beluisteren. Extra aantrekkelijk is wellicht de ‘ontspannen setting’ van het festival. De orkesten worden niet beoordeeld en het publiek kan gewoon met een hapje en drankje in de zaal genieten van mooie muziek. Iedereen is van harte welkom!

Fanfare De Eendracht Den Ilp sluit af
Organisator Fanfare De Eendracht sluit ’s avonds het Trilveen Festival af met een spetterend concert. Vorig jaar werd De Eendracht onder leiding van Marcel Visser Wereldkampioen Fanfare in de 1e divisie op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Eerder won het orkest uit Den Ilp 3x het nationale kampioenschap op het hoogste niveau.

Locatie Trilveen Festival
Dorpshuis De Wije Ilp
Den Ilp 73 in Den Ilp

www.eendr8.nl