TopKip Lions verrassend makkelijk langs concurrent Binnenland

TopKip Lions verrassend makkelijk langs concurrent Binnenland

Het vrouwen-eredivisieteam van TopKip Lions heeft dit weekend een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om een plaats bij de beste vier ploegen in de competitie en dus voor een plek in de Final Four. Met 52-75 werd in Barendrecht afgerekend met concurrent Startportaal Binnenland, ook een beoogd top-4 ploeg.

Het is voor TopKip Lions de derde overwinning op rij. En daarmee behoort de Landsmeerse ploeg samen met Grasshoppers tot de enige twee ongeslagen teams tot nu toe.

Het team van coach Chris van Kampen kwam sterk uit de startblokken. Aan de hand van Richelle van der Keijl nam TopKip Lions meteen een 0-5 voorsprong. Vorig seizoen won TopKip Lions ook alle keren van Binnenland en ook nu was de boodschap meteen duidelijk. De ploeg uit Landsmeer kwam alleen voor de winst.

Met twee scores van Lindsay Pengel en eentje van Myrthe den Heeten liep TopKip Lions uit naar 3-13. Binnenland kon weinig inbrengen tegen de Landsmeerse ploeg. Na twee scores van Epiphany Etienne werd het eerste kwart afgesloten met een duidelijke voorsprong en een mooie basis voor de rest van de wedstrijd, 11-24.

Ook in de tweede 10 minuten bleef TopKip Lions scherp tegen het Barendrechtse team, dat het vooral van Marlou de Kleijn moet hebben. De Landsmeerse ploeg was heer en meester in de rebound en bood Binnenland weinig tweede kansen.

Halverwege het tweede kwart was het al 17-33 in het voordeel van TopKip Lions. Het eindschot dit kwart was echter voor Binnenland, dat met rust de marge binnen de 10 punten wist te verkleinen, 29-37.

De tweede helft werd gestart met een score van Eline Kasius en het verschil was teruggebracht tot 6 punten, genoeg om TopKip Lions weer even wakker te schudden.

Een driepunter en een fastbreak van Charlotte van Kleef en een score van Indy le Belle zetten weer orde op zaken. De voorsprong werd weer gestaag uitgebreid naar 36-50 na drie kwarten spelen.

In het vierde kwart was het de klasse van Marlou de Kleijn die er eigenhandig voor zorgde dat Binnenland niet werd weggespeeld, maar met nog 5 minuten op de klok was voor Binnenland de koek op. Met speels gemak scoorde Janna Vogelaar dit kwart een paar mooie lay-up’s en TopKip Lions stoomde met een veel bredere bank dan de tegenstander door naar een 52-75 overwinning.

Komend weekend is de eerste thuiswedstrijd van TopKip Lions. Zaterdag 14 oktober speelt de Landsmeerse ploeg om 19.30 uur tegen het Limburgse BAL, de ploeg die onder aan de ranglijst hangt en de enige ploeg zonder winstpunten is.

Scores: Charlotte van Kleef 18, Richelle van der Keijl 16, Myrthe den Heeten (foto) 11, Janna Vogelaar 8, Epiphany Etienne 6, Lindsay Pengel 6, Indy le Belle 6, Claire Hirman 2, Lies van Straaten 2

Wedstrijd is terug te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=jhB0vJ7Hw4k