TopKip Lions sluit Elite B ongeslagen af

TopKip Lions sluit Elite B ongeslagen af

TopKip Lions heeft ook de laatste wedstrijd in de Elite B met winst afgesloten. In Landsmeer werd met 76-52 van Basketbal Academie Limburg gewonnen. Het was een laatste formaliteit voordat komende week de playoffs van start gaan.

TopKip Lions dat dit seizoen teleurstellend begon, heeft in de Elite B laten zien, dat zij daar eigenlijk niet thuishoorde. Alle 9 wedstrijden werden gewonnen. En daarmee eindigde TopKip Lions afgetekend op de eerste plaats in de Elite B.

De laatste wedstrijd ging voor TopKip Lions enkel nog om de eer. Voor coach Van Kampen was het zaak om zijn team klaar te stomen voor de playoffs en speelsters daar waar mogelijk te sparen. En dat lukte. Hij hield Lindsay Pengel aan de kant en verder kregen alle speelsters ruim speeltijd.

Het eerste kwart ging flitsend van start. Acht punten van Charlotte van Kleef en een punt van Myrthe den Heeten en het stond binnen mum van tijd 9-0. Vier punten werden vervolgens door BAL gemaakt, maar met drie rake vrije worpen van TopKip Lions bleef de afstand groot, 12-4.

Slordig verdedigend werk zorgde er echter voor dat BAL toch weer terug kon komen in de wedstrijd. De jonge Jaleesa Molina scoorde nog 14-7, maar daarna volgden 5 Limburgse punten, 14-12.  Een driepunter van Charlotte van Kleef, haar 14e punt dit kwart, bracht weer wat afstand, maar het eerste kwart werd met een magere voorsprong, 17-15, afgesloten.

In het tweede kwart legde TopKip Lions echter de basis voor de eindoverwinning. Evie van der Woude scoorde de eerste 4 punten van dit kwart en Lies van Straaten scoorde een mooie driepunter, 21-15. Ook een Limburgse time-out kon de Landsmeerse flow niet breken. Zeven punten van Charlotte van Kleef op rij en het gat was geslagen, 31-19. Evie van der Woude, Jaleesa Molina en Myrthe den Heeten zorgden voor de rest van de scores dit kwart dat eindigde in een 41-24 ruststand.

De tweede helft betekende vooral veel doorwisselen en voorsprong behouden. Myrthe den Heeten opende de tweede helft met een driepunter, maar het was verder het kwart van de jongelingen. Jaleesa Molina, Evie van der Woude en Janna Vogelaar pakten alle drie hun minuten en de nodige punten. In het vierde kwart waren het Epiphany Etienne, Claire HIrman en Lies van Straaten die hun puntjes meepakten.

TopKip Lions kwam deze wedstrijd geen moment in gevaar en kon gedecideerd de wedstrijd uitspelen; 76-52 was de eindstand.
Voor BAL was de uitkomst van de laatste wedstrijden in de Elite B nog wel spannend. Omdat Martine Sparks zaterdagavond verloor van Lekdetec zal BAL de playoffs gaan spelen.

Aan het eind van de wedstrijd was er een applauswissel voor de 41-jarige Nadine Boesaart. Zij kreeg deze wedstrijd nog een flink aantal minuten want vanavond was haar laatste reguliere eredivisiewedstrijd. Zij heeft besloten om na dit seizoen niet meer terug te keren in het eerste damesteam van TopKip Lions. Uiteraard zal zij er ook nog bij zijn bij de playoffs. Deze beginnen komende dinsdag met de eerste wedstrijd van de best-of-three tegen Triple ThreaT, in Haarlem.

Scores: Charlotte van Kleef 28, Jaleesa Molina 12, Myrthe den Heeten 12, Evie van der Woude 9, Lies van Straaten 8, Claire Hirman 3, Epiphany Etienne 2, Janna Vogelaar 2