TopKip Lions pakt tweede overwinning tegen taai Tubbergen

TopKip Lions pakt tweede overwinning tegen taai Tubbergen

De basketballsters van TopKip Lions heeft haar tweede seizoensoverwinning in de pocket. In Tubbergen werd het taaie Jolly Jumpers met 57-67 verslagen. Hoewel de tegenstander nimmer opgaf, was de overwinning nooit in gevaar.

Daar waar het vorig seizoen in de wedstrijd vaak misging en TopKip Lions ging meehollen met de behendige en rappe speelsters van Jolly Jumpers, werd er deze wedstrijd strak aan het plan vast gehouden. Het team van coach Van Kampen bleef haar eigen spel spelen.

In het eerste kwart opende Jolly Jumpers sterk en nam een 5-0 voorsprong. Lindsay Pengel en Indy le Belle brachten echter de achterstand terug tot 2 punten. Niettemin liep de Tubbergse ploeg daarna weer uit naar 10-15, maar toen was TopKip Lions er wel klaar mee. Een score van Myrthe den Heeten en twee driepunters van Indy le Belle en Epiphany Etienne draaiden de stand om naar 10-13. Hoewel Jolly Jumpers dit kwart nog terugkwam tot 12-13, wist TopKip Lions de rest van de wedstrijd een voorsprong te behouden.

Het tweede kwart werd geopend met een eerste driepunter van Charlotte van Kleef en even later weet ze er nog één te scoren. De Landsmeerse ploeg weet Richelle van der Keijl steeds beter onder het bord in stelling te brengen en met Lindsay Pengel als een scorende guard, heeft TopKip Lions alle posities in het veld sterk bezet. TopKip Lions loopt uit naar 19-29 en 21-31, maar Jolly Jumpers is taai, geeft niet op en knokt zich terug tot 4 punten, 27-31. De rust wordt ingegaan met een stand van 27-33.

Ook in het derde kwart bleef Jolly Jumpers aan TopKip Lions plakken en weet zelfs tot op 2 punten terug te komen. Scores van Lindsay Pengel vergroten echter weer de Landsmeerse voorsprong (35-41). Een driepunter van Charlotte van Kleef en scores van Emma de Wit en Epiphany Etienne brengen een 11-punts voorsprong op de borden (36-47). De meegereisde supporters hopen dat TopKip Lions nu doorpakt en de winst veilignstelt, maar de Tubbergse ploeg blijft aan het elastiek hangen.

Met een stand van 43-51 werd de laatste 10 minuten ingegaan.

Acht punten van Richelle van der Keijl en scores van Lindsay Pengel zorgen voor een 47-61 voorsprong halverwege het vierde kwart. Twee driepunters van Indy le Belle en Charlotte van Kleef zorgen zelfs voor een 47-67 voorsprong met nog 4 minuten op de klok.

Daarmee is de wedstrijd wel gespeeld. TopKip Lions laat zich niet het tempo opleggen door Jolly Jumpers en kan de wedstrijd verder gecontroleerd uitspelen. Bij een stand van 57-67 is de winst binnen.

Emma de Wit maakte deze wedstrijd weer haar eerste minuutjes na een flinke hersenschudding voor de zomer. Janna Vogelaar werd deze wedstrijd uit voorzorg aan de kant gehouden.

Scores: Lindsay Pengel 17, Richelle van der Keijl 15, Charlotte van Kleef 12, Indy le Belle 8, Myrthe den Heeten 6, Epiphany Etienne 5, Emma de Wit 2, Claire Hirman 2

Komend weekend heeft TopKip Lions geen wedstrijd. Op 7 oktober speelt de Landsmeerse ploeg een uitwedstrijd tegen Startportaal Binnenland. Op zaterdag 14 oktober is om 19.30 uur de eerste thuiswedstrijd tegen het Limburgse BAL.

Tekst: Ingrid van Deelen

Foto: Spifo.nl