TopKip Lions niet succesvol in bekerfinale

TopKip Lions niet succesvol in bekerfinale

Het is alweer wat jaren geleden dat er een volle bus met basketbalsupporters van het ICL vertrok. Dit keer naar het Topsportcentrum in Almere. De supporters van TopKip Lions, jong en oud, hoopte de TOTO basketballcup mee terug naar Landsmeer te kunnen nemen.

Daarvoor moest Sportiff Grasshoppers uit Katwijk verslagen worden. Niet onmogelijk, TopKip had Sportiff Grasshoppers op 3 maart haar eerste nederlaag in 1,5 jaar toegebracht.

Hoe waren de verwachtingen vooraf? We vroegen het in de bus en voor de wedstrijd aan de supporters.

De wedstrijd zelf is in een korte samenvatting te zien. Helaas ging de TOTO cup niet mee terug de bus in. De Lions verloren met 70-64.

Aanvankelijk zag het er goed uit voor de Landsmeersen. In de 6e minuut hadden de Lions een voorsprong van 8-14, onder meer door drie opeenvolgende scores van center Richelle van der Keijl. Bij het einde van het eerste kwart had TopKip Lions de voorsprong zelfs nog wat vergroot tot 14-21.

In het tweede kwart wist Grasshoppers langszij te komen door een minder productieve periode van de Lions. De rust brak vervolgens aan bij een 38-34 Katwijkse voorsprong.

Na rust werd het gat zelfs nog wat groter, 45-36. Even leken de Lions dankzij Charlotte van Kleef en Richalle van der Keijl het tij de kunnen keren, 45-45, maar Grasshoppes kwam sterk terug en sloot het derde kwart af met een marge die in de dubbele cijfers liep: 56-46.

Een laatste tegenoffensief bracht TopKip Lions nog even in de buurt toen Janna Vogelaar 62-56 scoorde, maar het Katwijkse team liet zich de op één na belangrijkste prijs van het seizoen niet meer ontgaan.