TopKip Lions kansloos in tweede wedstrijd in finalereeks

TopKip Lions kansloos in tweede wedstrijd in finalereeks

Katwijk, 22 mei 2024 – In de strijd om het landskampioenschap heeft TopKip Lions de tweede wedstrijd in de finale reeks kansloos verloren. Sportiff Grasshoppers was woensdagavond een maatje te groot voor het team uit Landsmeer dat met 84-55 verloor. TopKip Lions staat nu met 2-0 achter in best-of-five reeks en een kampioenschap lijkt ver weg.

Het zat er woensdagavond niet in. Het eerste kwart ging nog redelijk gelijk op, maar daarna nam Grasshoppers steeds verder afstand om in het derde kwart de genadeklap toe te dienen aan TopKip Lions.

Grasshoppers begon de wedstrijd geconcentreerd en nam een voorsprong van 5-0. Een driepunter van Lindsay Pengel bracht TopKip Lions echter weer in de wedstrijd. Kort daarna betekende een andere driepunter van Myrthe den Heeten zelfs de eerste voorsprong voor TopKip Lions 7-9. Het begon steeds beter te lopen, RIchelle van der Keijl werd weer in de bucket gevonden en TopKip Lions zette een kleine voorsprong van 9-12 na 4 minuten spelen op het bord. Maar Grasshoppers herstelde zich snel. Een buzzerbeater van wie anders dan Fleur Kuijt betekende een 23-16 stand na 10 minuten spelen en Grasshoppers had weer een voorsprong genomen.
In het tweede kwart werd de achterstand na twee driepunters van Charlotte van Kleef en een score van Indy le Belle nog verkleind naar 32-28, maar de eindspurt in het tweede kwart was voor de ploeg uit Katwijk. Met 41-29 werd de kleedkamer opgezocht.

Tot halverwege het derde kwart kon TopKip Lions Grasshoppers nog bijbenen en liep de in de eerste helft opgelopen achterstand niet verder op (52-39), maar de minuten daarna lukte het TopKip Lions maar niet om tot scoren te komen, terwijl Grasshoppers gewoon het netje wist te vinden. Bij een stand van 62-39 kwam er een time-out van coach Chris van Kampen, maar de schade was niet meer te herstellen. Een score van Mia Lieverst was de enige poging die nog raak ging dit kwart dat met 66-41 eindigde.
Het vierde kwart was een kwestie van uitspelen voor Grasshoppers. De wedstrijd was al wel gespeeld. Met een eindstand van 84-55 moet TopKip Lions zich de komende dagen herpakken, beelden analyseren en zich klaarstomen voor de eerste thuiswedstrijd in de reeks.
Deze wedstrijd was de rebound gelijk verdeeld over beide ploegen. De pijn van TopKip Lions zat in het aantal keren balverlies (18 vs 8) en het schotpercentage (35% vs 43%). Dat moet de volgende wedstrijd echt beter wil de Landsmeerse ploeg kans maken op een overwinning.

Komende zaterdag is de derde wedstrijd in de best-of-five reeks. TopKip Lions staat met 0-2 achter en dus is het do-or-die wedstrijd voor TopKip Lions. De Landsmeerse ploeg moet winnen om nog in de race te blijven voor het landskampioenschap. Bij verlies is het voorbij. Dus kom allen in je rode shirtje en met je toeters om TopKip Lions te steunen.

ZATERDAG 25 MEI OM 19.30 UUR IN HET INDOOR CENTRUM IN LANDSMEER.

Kwartstanden: 23-16, 41-29, 66-41, 84-55
Scores: Richelle van der Keijl 17 (10 rebounds), Charlotte van Kleef 15, Lindsay Pengel 9, Epiphany Etienne 4, Myrthe den Heeten 3, Indy le Belle 3, Claire Hirman 2, Mia Lieverst 2