TopKip Lions kan zich tegen TTT een slecht kwart permitteren

TopKip Lions kan zich tegen TTT een slecht kwart permitteren

Haarlem, 16 maart 2024 – Zaterdagavond speelde TopKip Lions in Haarlem tegen de nummer 5 in de dameseredivisie, Triple ThreaT. Omdat de ploeg uit Landsmeer een gedegen derde kwart liet volgen op een slecht tweede kwart werd de wedstrijd nog redelijk eenvoudig gewonnen, 71-81.

In een wedstrijd die bol stond van de persoonlijke fouten, in totaal floot het scheidsrechterlijke trio maar liefst 57 p’s, begon TopKip Lions niet scherp. Het jonge Triple ThreaT was agressiever en TopKip Lions was slordig met balbezit. Onnodig balverlies leidde al snel tot een 5-0 achterstand.

Bij een stand van 9-2 nam coach Van Kampen een time-out. Daarna nam het duo Lindsay Pengel en Richelle van der Keijl TopKip Lions op sleeptouw. Drives van Pengel en passjes van dezelfde Pengel op Van der Keijl zorgden al snel voor de aansluiting. Met 11 punten voor Van der Keijl dit kwart werd na 10 minuten spelen op een 20-17 stand geëindigd.

In het tweede kwart lukte het TopKip Lions maar niet om Thriple ThreaT los te schudden, in tegendeel.

De Landsmeerse ploeg kreeg dit kwart maar liefst 9 persoonlijke fouten tegen gefloten, terwijl ook TTT 7 keer werd afgefloten. Het gevolg was dat de wedstrijd en ook Lions verlamde. Triple ThreaT leek er wat minder last van te hebben en liep uit naar een 42-30 voorsprong met rust.

Na de onderbreking stond er een heel ander TopKip Lions op het veld. Het drietal Van der Keijl, Van Kleef en Pengel bracht TopKip Lins binnen 5 minuten weer terug in de wedstrijd, 47-47.

Een sterke fase van Janna Vogelaar met 6 rake punten, twee vrije worpen van Pengel en een driepunter van de net in het veld gekomen Mia Lieverst betekende een 10-punten voorsprong, 49-59, en de Landsmeerse ploeg kon weer ademhalen.

De Haarlemse ploeg bleef daarentegen onrustig en bleef ook maar driepunters afvuren, echter met beperkt succes. Zij scoorden in totaal 9 van de 34 schoten buiten de driepuntslijn raak.

Het vierde kwart was vooral de voorsprong handhaven en dat lukte zonder al te veel problemen. Triple ThreaT was niet in staat om weer echt aan te haken, want als ze maar even in de buurt kwamen zette de Landsmeerse ploeg weer even aan om vervolgens weer afstand te nemen.

Ook een time-out van de Haarlemse coach Laki Lakner kon dit niet veranderen. Na 40 minuten spelen stond er dan ook een 71-81 stand op de borden.

Richelle van der Keijl scoorde 20 punten (7-12) en heerste onder de borden (17 rebounds), maar ook Charlotte van Kleef was moeilijk stopbaar in de bucket (6-11) en pakte ook 10 rebounds. Lindsay Pengel en Janna Vogelaar haalden eveneens de dubbele cijfers met respectievelijk 16 en 12 punten.

Komend weekend staat de bekerfinale op het programma. Op zaterdag 23 maar wordt om 19.00 uur in het Topsportcentrum in Almere om de Carla de Liefde Trofee gespeeld tegen Sportiff Grasshoppers.
Heeft u al kaarten?

Kwartstanden: 20-17, 42-30, 50-59, 71-81
Scores: Richelle van der Keijl 20 (17 rebounds), Charlotte van Kleef 17 (10 rebounds), Lindsay Pengel 16, Janna Vogelaar 12 (5/6), Myrthe den Heeten 8, Claire Hirman 4, Mia Lieverst 4