TopKip Lions herstelt zich overtuigend tegen Tripple Threat

TopKip Lions herstelt zich overtuigend tegen Tripple Threat

Na het debacle in Katwijk vorige week leken de basketballsters van TopKip Lions zaterdagavond iets recht te willen zetten tegen BC Tripple ThreaT uit Haarlem.

In het Indoorcentrum Landsmeer werd het 74-49.

De eerste paar minuten van de wedstrijd zag het daar niet naar uit. Twee drives van Quinta van Schijndel leidden tot een 0-4 Landsmeerse achterstand. Charlotte van Kleef antwoordde met een driepunter, maar even later stond er 3-8 op het scorebord.

Daarna stelden de Lions orde op zaken. Epiphanny Etienne en Charlotte van Kleef zorgden voor 10-8, waarna TopKip Lions de voorsprong geleidelijk aan uitbreidde.

Met rust was het verschil nog bescheiden, 31-23, maar in de derde periode maakten de Lions definitief het verschil.

Met name Myrthe den Heeten en Richelle van der Keijl teisterden de Haarlemse basket en zorgden voor een onoverbrugbare voorsprong van 55-36 aan het einde van het derde kwart.

De vierde periode was een formaliteit. De uitgestrektheid van de bank van coach Chris van kampen betaalde zich uit.

Want de Lions hadden nog voldoende brandstof, terwijl Tripple Threat moegestreden het hoofd in de schoot legde. Pogingen van voormalig Lions-coach Laki Lakner om zijn speelsters bij de les te houden waren tevergeefs.

“In de tweede helft van het seizoen zal het anders gaan,” voorspelde hij na afloop in zijn favoriete kantine met het hem kenmerkende optimisme.

De Landsmeerse coach Chris van Kampen was tevreden, maar ook reëel. “We waren feller en agressiever dan de vorige weken”, zei hij. “Dat was goed. Maar aan de andere kant weten we sinds vorige week waar we staan. Katwijk is favoriet.”

Scores: Richelle van der Keijl 16, Charlotte van Kleef 14, Myrthe den Heeten 11, Epiphanny Etienne 9, Lindsay Pengel 8, Lies van Straaten 6, Claire Hirman 4, Janna Vogelaar 4, Emma de Wit 2