TopKip Lions heeft in eigen huis geen moeite met Triple ThreaT

TopKip Lions heeft in eigen huis geen moeite met Triple ThreaT

Ervaren TopKip Lions troeft jong Triple ThreaT af

Landsmeer 17 februari 2024 – Zaterdagavond liet TopKip Lions weer even zien waarom ze dit seizoen op een afgetekende tweede plaats staat. Met groot gemak werd de jonge ploeg van Triple ThreaT, de nummer vier in de vrouweneredivisie, verslagen, 81-52.

Triple ThreaT, gecoached door Laki Lakner, begon de wedstrijd enthousiast. Lindsay Pengel van TopKip Lions opende nog de score, maar Triple ThreaT haakte meteen aan. In de vorige wedstrijd tegen de Haarlemse ploeg was TopKip Lions het eerste kwart furieus van start gegaan en had toen een uiteindelijk onoverbrugbare voorsprong genomen. Deze keer was Triple ThreaT beter bij de les. Maar de ervaren ploeg van coach Chris van Kampen bleef rustig en vol vertrouwen. Regelmatig werd Richelle van der Keijl gevonden onder het bord. En na 10 minuten waren beide ploegen nog in balans (16-18).

TopKip Lions liet Triple ThreaT uitrazen en pakte in het tweede kwart langzaam het initiatief over. De defense werd strakker, waardoor Triple ThreaT minder kansen kreeg. De druk zat er goed op en de Haarlemse ploeg kwam dit kwart tot maar weinig eenvoudige scores. Met een score van Kim Hartman werd weer de voorsprong gepakt, 22-20. En daarna werd die voorsprong langzaam uitgebreid en niet meer uit handen gegeven. Twee rake vrije worpen van Myrthe den Heeten en diverse scores van centers Charlotte van Kleef en Epiphany Etienne zorgden voor een 34-27 ruststand.

De tweede helft startte met veel persoonlijke fouten over en weer, terwijl de voorsprong van TopKip Lions hetzelfde bleef. Een rake vrije worp van Triple ThreaT na een technische fout van coach Van Kampen zorgde voor 38-31 stand, maar Charlotte van Kleef drukte meteen eventuele hoop van de Haarlemse ploeg in de bodem door een drie- en tweepunter te scoren (43-31). Heel even kwam Triple Threat nog binnen de 10-puntengrens, maar met een drietje van Kim Hartman en scores van Richelle van der Keijl maakte TopKip Lions weer snel orde op zaken; 55-39 na 30 minuten spelen.
In het laatste kwart kwam Triple Threat niet meer aan de bak, de wedstrijd was wel gespeeld. TopKip Lions liep uit naar een bijna 30-punten overwinning, 81-52.
Het grote verschil deze wedstrijd was dat TopKip Lions eenvoudigweg tegen een veel hoger percentage scoorde (33/62 (53%) versus 16/70 (23%)). Ook het aantal Landsmeerse assists (17) liet zien dat de ploeg elkaar goed weet te vinden. Triple ThreaT had slechts 4 assists.

Komende woensdag speelt TopKip Lions de halve finale van de Carla de Liefde Trofee. Om 20.30 uur speelt de Landsmeerse ploeg thuis in het Indoor Centrum Landsmeer tegen Startportaal Binnenland.

Scores: Richelle van der Keijl 21, Charlotte van Kleef 16 (7 op 8), Myrthe den Heeten 9, Lindsay Pengel 8, Kim Hartman 7, Indy le Belle 6, Epiphany Etienne 6, Lisa van Roemburg 4, Janna Vogelaar 3, Claire Hirman 1
Kwartstanden: 16-18, 34-27, 55-39, 81-52