TopKip Lions bereikt halve finale bekercompetitie

TopKip Lions bereikt halve finale bekercompetitie

Bemmel – In een midweekse wedstrijd heeft TopKip Lions de halve finale van de Carla de Liefde Beker bereikt. In Bemmel werd in een gelijkmatige wedstrijd Lekdetec verslagen, 51-65.

Het eerste kwart gaat gelijk op. Charlotte van Kleef opent de score en deze wordt meteen door Lekdetec beantwoord. TopKip Lions loopt uit naar een 2-8 voorsprong, maar een time-out van Lekdetec brengt de Bemmelse ploeg weer in het gareel (9-10). Twee scores van Lindsay Pengel zorgen weer voor een kleine voorsprong (9-14), maar Lekdetec laat niet los en trekt de stand gelijk (14-14). Het is zelfs Lekdetec dat het eerste kwart afsluit met de kleinst mogelijke voorsprong en ook de enige Bemmelse voorsprong in de hele wedstrijd.
In het tweede kwart verdedigt de ploeg van Chris van Kampen weer heel goed. Lekdetec wordt dit kwart op 8 punten gehouden, terwijl TopKip Lions gewoon blijft scoren. Het zijn vooral Jaleesa Molina en Charlotte van Kleef die na drie minuten spelen zorgen voor een 19-26 voorsprong. Een driepunter van Myrthe den Heeten en 4 punten van Lindsay Pengel zorgen voor een mooie 25-33 ruststand en het beslissende gaatje is gemaakt.

Ook na de rust staat de verdediging van TopKip Lions als een huis. Het scoren gaat echter wat moeizamer. Alleen Epiphany Etienne (3), Lindsay Pengel (4) en Charlotte van Kleef (5) weten dit kwart het netje te vinden. In de 7e minuut van dit kwart staat het 27-45 en heeft Lekdetec pas 2 punten gescoord. Het lukt TopKip Lions niet om dit kwart echter nog meer te scoren en de Bemmelse tegenstander houdt met 7 punten op rij de hoop nog levend (34-45).
In het laatste kwart pakt TopKip Lions echter door. Het is het kwart van Charlotte van Kleef tegen de Bemmelse Anne van Vlijmen. Beiden nemen het leeuwendeel van de score van hun team voor hun rekening, 11 versus 15 punten. Maar daar waar de rest van de Bemmelse ploeg slechts nog twee punten scoort, weet Charlotte van Kleef zich gesteund door wel scorende teamgenoten. Epiphany Etienne (4), Claire Hirman (3) en Jaleesa Molina (2) maken de overige punten.
TopKip Lions sluit een degelijke wedstrijd af met een stand van 51-65 en kan zich opmaken voor de halve finale van de beker. Wie de tegenstander wordt is nog niet duidelijk. Binnenland en Den Helder hebben zich deze avond ook geplaatst voor de halve finale. Donderdag moeten BAL en Triple Threat uitvechten wie de vierde ploeg gaat worden. Een loting zal vervolgens bepalen welke ploegen tegen elkaar zullen spelen.

Komende zaterdag speelt TopKip Lions weer tegen Lekdetec, maar dan in de competitie. De wedstrijd wordt om 19.30 uur gespeeld in Landsmeer.

Scores: Charlotte van Kleef 24, Epiphany Etienne 12, Lindsay Pengel 12, Jaleesa Molina 7, Claire Hirman 5, Myrthe den Heeten 5, Indy le Belle 3, Nadine Boesaart 2