TopKip Lions begint competitie met eenvoudige winst

TopKip Lions begint competitie met eenvoudige winst

TopKip Lions wist gisteravond zonder al te veel moeite het vrouwenteam van Den Helder Suns in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen te verslaan.

Zonder één moment in de problemen te komen werd er gewonnen met 54-79.

Vorig seizoen was Den Helder nog een gevreesde tegenstander en werd er alle keren, inclusief de Bekerfinale, van de ploeg van Mario Bennes verloren.

Gisteravond stond er echter een ander team met veel minder ervaring op het veld; een team in opbouw. TopKip Lions heeft daarentegen niet ingeboet aan kwaliteit, in tegendeel, met de komst van Richelle van der Keijl is het team meer in balans gekomen.

Het werd dan ook een redelijk eenvoudige avond voor de ploeg uit Landsmeer.

Tot 6-6 was het nog een wedstrijd, maar twee driepunters van Janna Vogelaar en Charlotte van Kleef maakten duidelijk wat de plannen van TopKip Lions deze avond waren: beter beginnen dan het vorige seizoen en de winst meenemen naar Landsmeer. Den Helder scoorde pas weer in de 8e minuut en toen was het al 8-16.

Het kwart werd afgesloten met 10-25 comfortabele voorsprong.Zonder problemen werd de rust bereikt, 31-44.

In het vierde kwart kon coach Van Kampen ook de 18-jarige Pleun Emmelot en 20-jarige Lisa van Roemburg hun debuut laten maken in het Landsmeerse dameseredivisieteam. En met een stand van 54-79 werd huiswaarts gekeerd.

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op de planning. Zaterdagavond 23 september wordt om 18.45 uur gespeeld in sporthal De Vlaskoel tegen Jolly Jumpers, het team dat dit weekend vrij had. Pas op 14 oktober speelt TopKip Lions haar eerste thuiswedstrijd. Om 19.30 uur wordt dan BAL getroffen.

Scores: Charlotte van Kleef 20, Epiphany Etienne 13, Lindsay Pengel 12, Claire Hirman 9, Richelle van der Keijl 8, Janna Vogelaar 7, Myrthe den Heeten 7, Lies van Straaten 2, Pleun Emmelot 1