Theater in een eierenfabriek: Zie de mens

Theater in een eierenfabriek: Zie de mens

Op 27 september wordt de theatervoorstelling ‘Zie de mens’ opgevoerd bij Adriaan Goede (eiprodukten-fabriek) in Landsmeer. De voorstelling is bestemd voor alle inwoners van Landsmeer en omgeving.

‘Zie de mens’ is gebaseerd op levensechte verhalen van mensen in armoede die de voorstelling zelf spelen.

Het is een kunstzinnige, dynamische voorstelling met spel, muziek en videoprojecties. Ze is zoals het leven in armoede: direct, rauw en confronterend, en tegelijkertijd ook poëtisch, teder en liefdevol.

‘Zie de mens’ is een voorstelling waarmee we het publiek meenemen naar tal van zaken die ons raken: de mythe van zelfredzaamheid, de zin en onzin van de participatiewet, de ijzige kou op een dakloos bankje in het stadspark, liefdadigheid als doekje voor het bloeden, verdwalen tussen ambtelijke regels, verplicht vrijwillig konijnen voeren op een kinderboerderij en cultuur als recht om te ervaren wie je bent. En dan ontmoeten de makersde toeschouwers graag na afloop om het gesprek aan te gaan.

De voorstelling wordt mogelijk gemaakt door de gemeente. Voor de lokatie van Adriaan Goede is gekozen vanwege de opzet van de voorstelling (9 kleinere podia in plaats van 1 groot podium). Daarvoor is een ruimte van minimale grootte nodig. Praktisch gezien was de eierfabriek de enige locatie die aan deze voorwaarde voldeed. Daarnaast leent de voorstelling zich er ook voor om deze op een bijzondere locatie te spelen.

Wethouder Jacobien van Boeijen vertelde desgevraagd dat de gemeente het belangrijk vindt dat deze theatervoorstelling voor iedereen toegankelijk is. Van Boeijen: “Juist ook voor de doelgroep die in armoede leeft en normaal gezien misschien niet de mogelijkheden heeft om naar een theatervoorstelling te gaan. Het onderwerp is momenteel ontzettend actueel en is ook opgenomen in de samenwerkingsagenda van de raad en in het collegeprogramma. Daarom is ervoor gekozen de samenwerking met de Joseph Wresinski Cultuur Stichting aan te gaan en deze theatervoorstelling naar gemeente Landsmeer te halen. Waarbij het theaterbezoek voor iedereen gratis is.”

U kunt zich aanmelden via onderstaande website.
wresinskicultuur.nl/aanmelden

Waar: Adriaan Goede B.V.
Adres: Scheepsbouwersweg 3, Landsmeer
Wanneer: Woensdag 27 september om 20.00 uur (ontvangst vanaf 19.30 uur)
Kosten: Gratis. Vrije gift na afloop

De voorstelling wordt georganiseerd en mogelijk gemaakt door gemeente Landsmeer.