Nieuwe plannen voor locatie Scheepsbouwersweg

Nieuwe plannen voor locatie Scheepsbouwersweg

Op een stuk grond naast de eiproductenfabriek Adriaan Goede B.V. wordt mogelijk een andere Landsmeerse onderneming gevestigd. Dat meldt vandaag het Noord-Hollands Dagblad.

In 2015 wees de gemeente een verzoek af van uitvaartbedrijf Yarden om op deze strook grond aan de Scheepsbouwersweg een crematorium te vestigen. Dit mede naar aanleiding van bezwaren van Adriaan Goede B.V., waar men vreesde dat uitstoot van het crematorium in hun eiproducten terecht zou komen.

Ontwikkelaar RSVC uit Blaricum is namens de grondeigenaar nu op zoek naar een nieuwe bestemming. Daar zijn nu ideeën voor, die op 6 september gepresenteerd zullen worden aan omwonenden en andere belangstellenden.

RSVC wil nog niet zeggen om welke onderneming het gaat. De ontwikkelaar vindt het gepaster om eerst de belanghebbenden te informeren. Wel wilde de woordvoerder alvast kwijt dat het niet om een groot industriebedrijf gaat dat voor veel overlast kan zorgen.

Vanwege de hoogspanningsmasten, de ringweg en andere beperkingen is door de ontwikkelaar afgezien van de mogelijkheid om woningbouw te realiseren op de locatie.

De inloopavond vindt plaats tussen 19.00 en 21.00 uur op 6 september bij Handboogschutterij Pijlsnel. Geïnteresseerden kunnen vragen stellen en zich voor 1 september aanmelden via [email protected]. Op dit moment hebben zich tien belangstellenden aangemeld.