Cognitieve fitness in het ICL: houd je lichaam én je hoofd fit

Cognitieve fitness in het ICL: houd je lichaam én je hoofd fit

Team Sportservice biedt een cursus van 15 lessen cognitieve fitness. Hierin wordt fysieke inspanning gecombineerd met intellectuele uitdaging en bewuste ontspanning. Deze cursus richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve fitheid.

De cursus is voor iedereen die lichaam en denkvermogen wil prikkelen om fit en fris te blijven. Met als doel een gezonder lichaam en geest door het beperken en vertragen van functieverlies. Bewegen zorgt er namelijk voor dat er stofjes in het lichaam worden aangemaakt die nodig zijn voor de aanmaak van nieuwe hersencellen en bestaande hersencellen te beschermen.

De hersenen gaan soms minder goed werken als men ouder wordt, maar men kan dat dus enigszins tegengaan door onze lichamelijke conditie op peil te houden.

Op dinsdag 29 augustus 2023 een gratis introductie les van 10.00 tot 11.30 uur in de sporthal van Landsmeer. Achteraf hebben deelnemers de mogelijkheid om een kopje koffie of thee te drinken. De 15-weekse cursus is elke dinsdag van 10:00 tot 11:30 uur. Let op; de cursus gaat alleen door bij een minimaal aantal deelnemers van 12 en maximaal 16. De kosten van de 15-weekse cursus zijn € 69,- inclusief koffie/thee na elke training. Locate is ICL (sporthal Landsmeer).

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Heidy Gobes van Team Sportservice, [email protected] of op werkdagen; maandag, dinsdag, donderdag(ochtend) te bereiken op 06-21655025. Of ga naar de website van Team Sportservice.