TopKip Lions wint in Weert en blijft aan kop in de poule

TopKip Lions wint in Weert en blijft aan kop in de poule

Weert – Liet TopKip Lions het vorige week nog aankomen op het laatste kwart tegen debutant BAL uit Weert, afgelopen zaterdag was de wedstrijd na het tweede kwart al gespeeld. De basketbalsters van TopKip Lions wonnen afgetekend met 43-81 van Basketbal Academie Limburg.

In het eerste kwart kwam TopKip Lions een beetje stroef op gang. Myrthe den Heeten opende nog wel de score, maar BAL wist goed aan te haken. Halverwege het eerste kwart weet BAL met 9-9 de stand weer gelijk te trekken. Vijf punten van Myrthe den Heeten op rji (9-14) maakten dat de coach van BAL in een timeout moest vluchten. De flow van TopKip Lions werd onderbroken en met 17-19 werd het eerste kwart afgesloten.

In het tweede kwart maakt BAL meteen gelijk, maar dan zijn het Emma de Wit en Charlotte van Kleef die met flink wat scores TopKip Lions weer op het goede spoor weten te zetten. Bij een stand van 19-31 heeft de ploeg uit Lansmeer duidelijk gemaakt wat de plannen van deze avond zijn: geen halve overwinning, maar erop en er over.

De verdediging van TopKip Lions laat ook niks te raden over en er wordt hard gestreden. Uiteindelijk weet BAL dit kwart slechts 4 punten te maken, terwijl TopKip Lions verder uitloopt naar een 21-40 ruststand.

Ook in het derde is de honger naar een ruime overwinning nog niet over. Het is nu Myrthe den Heeten die door blijft gaan met scoren, in dit kwart maar liefst 11 punten. De verdediging blijft scherp en ondertussen loopt de ploeg van Chris van Kampen verder uit.

Lindsay Pengel, Emma de Wit, Charlotte van Kleef en Epiphany Etienne zorgden samen met Myrthe den Heeten voor 26 Landsmeerse punten. Met een 30-66 stand na drie keer 10 minuten lijkt de 100-grens nog in bereik, maar het vierde kwart wordt rustig uitgespeeld. Alle speelsters krijgen hun speeltijd. En met een laatste score van Nadine Boesaart, keert TopKip Lions met een duidelijke overwinning, 43-81, weer naar huis.

Drie speelsters kwamen in de dubbele cijfers. Myrthe den Heeten werd topscorer met 26 punten. Emma de Wit behaalde met 15 punten haar carreer-high en Charlotte van Kleef mikte 14 punten door het netje.

Komende woensdag speelt TopKip Lions de kwartfinale in de bekercompetitie om 20.30 uur uit tegen Lekdetec in Bemmel. Volgende week zaterdag treft TopKip Lions Lekdetec weer, maar dan voor de reguliere competitie, thuis om 19.30 uur in het Indoorcentrum in Landsmeer.

Scores: Myrthe den Heeten (foto) 26, Emma de Wit 15, Charlotte van Kleef 14, Jaleesa Molina 6, Lindsay Pengel 6, Epiphany Etienne 6, Claire Hirman 4, Nadine Boesaart 2, Janna Vogelaar 2, Indy le Belle 0