Stichting Hart voor het Twiske procedeert opnieuw tegen Lentekabinet

Stichting Hart voor het Twiske procedeert opnieuw tegen Lentekabinet

Donderdag 20 april vindt een zogenaamde bodemprocedure plaats die de Stichting Hart voor het Twiske heeft aangespannen tegen een natuurvergunning van vijf jaar voor festival het Lentekabinet . Op 2 juni 2022 verloor Hart voor het Twiske een kort geding tegen het Lentekabinet van 2022, dat toen gewoon doorging. De bodemprocedure is hierop het vervolg en graaft dieper.

De stichting heeft nu een 125 pagina’s lange contraexpertise laten opstellen en hoopt nu op een gunstiger uitslag. Inzet is stand van de natuur in recreatiegebied het Twiske, die er volgens de Stichting slecht aan toe is en zou lijden onder de organisatie van festivals en mogelijk ook van plannen voor een camping bij Twiske Haven en zorgappartementen bij zorgboerderij De Marsen. Over dat laatste zijn overigens niet alle natuurliefhebbers het eens, zo bleek uit een kritische reactie van natuureducatieorganisatie IVN Twiske.

De bodemprocedure vindt plaats bij de rechtbank in Haarlem. De zitting start om 9:30 uur en de uitspraak volgt zes weken later.