De Sport Adviesraad Landsmeer, de gemeente Landsmeer, volleybalclub Waterland, mountainbikevereniging Twiske, tennisvereniging Heb Durf, watersportvereniging De Breek, de jongerenwerker en Sportservice Zaanstreek Waterland hebben de handen in één geslagen om voor jong en oud in Landsmeer, een uitdagend en vernieuwend sportaanbod te creëren.
Doordat de Sportimpuls “Lands-meer bewegen” was toegekend, kwam er een subsidie vrij van uit de overheid. Hiermee wordt onder andere het oude korfbalterrein opgeknapt. De verenigingen en de gemeente zullen hier een uitdagend én vernieuwend sportterrein plaatsen. Er komen twee beachvolleybalvelden, een pump-track voor MTB fietsen en ligplaatsen en steigers voor de Waterlandse punters. Bij tennisvereniging Heb Durf zal een mini oefenbaantje worden geplaatst. Dit moet in het voorjaar 2018 gerealiseerd worden.

Daarnaast komt er de (Jeugd)SportPas (JSP) Landsmeer. Met de JSP krijgt de jeugd van 8 t/m 20 jaar de mogelijkheid om kennis te maken met diverse sporten en sportverenigingen binnen de gemeente, zonder direct verplichtingen aan te gaan met de betreffende vereniging. Zo kunnen kinderen twee keer per jaar verschillende sporten uitproberen en ontdekken welke sport het beste bij ze past. De eerste JSP lessen gaan na de voorjaarsvakantie van start. De folder wordt na de kerstvakantie verspreidt via basisscholen en de (sociale) media van de gemeente Landsmeer.
Ook wordt “Het Landsmeer Sportinitiatief” opgezet. Dit wordt opgezet door verenigingen en vrijwilligers. Het doel hiervan is om het sportaanbod in Landsmeer beter aan te laten sluiten bij de wensen van de bewoners, waardoor zij meer gaan bewegen. Hierover volgt in het voorjaar 2018 meer informatie.

Dankzij cofinanciering van de gemeente, de verenigingen en een kleine eigen bijdrage van deelnemers zorgen we ervoor dat we middels het project een JSP kunnen inzetten, een vervallen sportveld kunnen omtoveren tot een uitdagend sportterrein met vernieuwend sportaanbod, versterken we de sociale kracht van sport en verhogen we de sportparticipatie in Landsmeer.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Bakker, pbakker@sportservicenoordholland.nl of 0228-287700.

Previous post

D66 presenteert kandidatenlijst voor Gemeenteraadsverkiezingen

Next post

This is the most recent story.

admin