Snert vloeit rijkelijk tijdens winterse editie Twiskemolenloop

Snert vloeit rijkelijk tijdens winterse editie Twiskemolenloop

Op deze koude zondagochtend verschenen 650 lopers aan de start van de Twiskemolenloop. Voor de start stonden veel lopers huppend te wachten tot zij konden gaan lopen. EHBO-er John gaf nog wat tips: “Een goede warming up is met dit weer belangrijk. En ook na afloop moet je je warm aankleden”. Terwijl buiten de noordoostenwind waaide werden in de kantine de kopjes snert op hoog tempo ingeschonken voor de koude lopers en toeschouwers. Het was een echte wintereditie met twee nieuwe parcoursrecords.

Noordoostenwind
Op de 1500 meter won Tobias Limonard met 6:13 minuten. Lenthe van Ewijk was het eerste meisje met een tijd van 6:20 minuten. Kai van den Ende pakte wederom de winst op de 3 kilometer met een tijd van 14:03 minuten. De snelste dame was Sophie Werdmüller von Ellg met 17:18 minuten. “Het was koud in de polder” vertelde Rien Groentjes uit Schagen. “Ik heb goed samengewerkt met de andere loper, we liepen om en om op kop. De laatste meters waren wind mee en bleef ik op kop” Rien finishte de 5 kilometer in 18:11 minuten, Sjoerd Yntema werd nummer twee. Joyce Caro uit Almere was eerste dame in 18:33 minuten.

Samenwerken
Yorin van Baarle won de 10 kilometer met 35:19 minuten. Dat gebeurde in een goede samenwerking met de nummers twee (Beau Visser) en drie (Jelte Brontsema). Handen werden geschud na de finish, want door deze samenwerking liepen twee van de drie een PR. Yorin “Ik ben pas anderhalf jaar bezig, ik heb al vier marathons gelopen, eentje zelfs onder de drie uur. Het hardlopen is echt mijn ding, alleen mijn vrouw vindt het allemaal wat minder want het kost wel veel tijd!”

Oudste loper
Toen Bert Lieben 75 werd wilde hij wel eens aan iets nieuws beginnen en schreef zich in voor een start-to-run cursus. Hij loopt zo’n twee keer per week en heeft inmiddels drie keer de Damloop en drie keer de halve marathon van Amsterdam gelopen. Tijdens deze Twiskemolenloop liep hij op zijn gemakje de 16,1 kilometer uit en was met zijn 80 jaar en 10 maanden veruit de oudste loper van deze dag.

Parcoursrecords
Ingrid Klaassen verbrak tijdens de vorige editie van de Twiskemolenloop nog het parcoursrecord van de 10 kilometer, nu deed ze dit met het record op de 16,1 kilometer. “Ik heb deze week al 120 kilometer gelopen en wilde deze loop gewoon als training doen op halve marathon-tempo.” Ingrid liep het hele parcours samen op met Thomas Merlijn, die achteraf uit riep “We gingen veel te hard!” “Maar we gingen zo lekker, dus we gingen gewoon door! Een dikke PR voor mij en onder het uur gelopen!” grijnste Ingrid. In 59.27 minuten kwam zij over de finish. Ook het parcoursrecord van de mannen ging eraan, Jeffrey van der Park uit Purmerend finishte deze 10 Engelse Mijlen in 54:38 minuten.
De snelste heer op de halve marathon was Dennis Lambalk uit Monnickendam met een tijd van 1:22:08 en de snelste dame was Fleur Wempe uit Monnickendam met 1:36:30.

Uitslagen
Alle uitslagen en foto’s kunnen worden teruggevonden op www.twiskemolenloop.nl De volgende Twiskemolenloop is op zondag 5 februari 2023. De inschrijving is al geopend. Dit seizoen is inschrijving op de dag zelf niet meer mogelijk.