Schelpenexcursie op het strand van IJmuiden

Schelpenexcursie op het strand van IJmuiden

IVN Twiske organiseert op zondag 29 januari een excursie naar het strand van IJuiden.  Onder leiding van IVN Twiske natuurgids in opleiding Laura, gaan de deelnemers kijken naar schelpen.

De excursie duurt 2 uur.

Uit het persbericht van IVN Twiske:

Als we op pad gaan is het laagtij en op het brede strand bij de pier van IJmuiden zijn dan meerdere schelpenbanken ontstaan. Wat we vinden is afhankelijk van het weer en de stroming. Maar er zijn altijd bijzondere soorten schelpen te vinden.

Tussendoor gaan we de vondsten bekijken en vertelt Laura over de schelpen. Schelpen zijn al meer dan 50 jaar een passie van Laura. Er bestaan waanzinnig mooie en bijzondere schelpen en voor haar zijn ze wonderen van de natuur.

Datum:

zondag 29 januari 2023 van 13:30 tot 15:30 uur.

Locatie

Er wordt verzameld bij de reddingsbrigade van het Kennemerstrand in IJmuiden. Het is een vierkant oranje gebouw links aan het einde van de parkeerplaats van het Kennenmerstrand in IJmuiden. Vanaf de bushalte bij het strand is het gebouw ook dichtbij en goed te zien.

 Hoe kom je er?
Voor de auto route in Google Maps “Kennemerstrand IJmuiden” invoeren. Aan het einde van de Badweg in IJmuiden bij de rotonde de tweede afslag nemen om de parkeerplaats van het Kennemerstrand op te rijden. De parkeerplaats is vrij groot, dus er kan nog een stuk doorgereden worden richting het strand en het gebouw van de reddingsbrigade. De parkeerkosten zijn in totaal ongeveer 3,00 Euro, alleen met pin te betalen. Met de auto is het ongeveer 40-45 minuten rijden vanaf Landsmeer.

Aanmelden is verplicht.

Aanmelden via Afdeling Communicatie IVN Twiske