Samenwerking IVV en Coerver Coaching: train de trainer

Samenwerking IVV en Coerver Coaching: train de trainer

Bij de jeugd van IVV is onlangs gestart met zogenaamde train-de-trainer-sessies. Jeugdtrainers krijgen zo meer meer oefenstof en een bewezen methodiek van trainen mee.

Hiertoe werkt IVV samen met Coerver Coaching, een internationale voetbalschool die werkt op basis van de bekende methode van de bekende voetbaltrainer Wiel Coerver (1924-2011). Coerver werd om zijn geavanceerde trainingsmethodes wel de ‘Einstein van het voetbal’ genoemd.

Insteek van deze sessies is om de trainer instrumenten en oefenvormen mee te geven om te werken aan baltechniek, balvaardigheid en balcontrole.

De oefenstof wordt op het kunstgrasveld van IVV door Coerver Coaching gedemonstreerd.Daarna kan de trainer deze oefenstof in de praktijk brengen.

De eerste twee sessies zijn inmiddels geweest en zowel de IVV-trainers als de teams reageren positief op dit initiatief.

Ben je geïnteresseerd om te kijken hoe dit werkt als trainer, ouder of begeleider? De volgende sessie staat gepland op dinsdag 17 oktober aanvang 16.30 uur.