Rode kaart doelman leidt duur verlies IVV in (3 – 0)

Rode kaart doelman leidt duur verlies IVV in (3 – 0)

Een rode kaart na ruim een half uur spelen voor doelman Mitchel Dijkstra voor een totaal onnodige handsbal buiten het strafschopgebied, veranderde de uitwedstrijd tegen Fortuna Wormerveer op slag. Tot dat moment was IVV de bovenliggende partij, zonder tot echte echte kansen te komen.

De toegekende directe vrije trap werd in eerste instantie nog wel gekeerd door gelegenheidsdoelman Jerry Buddingh, maar kon niet verhinderen dat Duncan Poorter de losse bal tot een doelpunt kon promoveren.

Ondanks het harde werken van de 10 IVV’ers wist Fortuna Wormerveer na de rust nog twee keer te scoren. Einduitslag: 3 – 0.

Door deze nederlaag is rechtstreekse handhaving in de 1e klasse A niet meer mogelijk en moet IVV tenminste één van de twee resterende wedstrijden winnen om de nacompetitie te halen. 

De nummers 9, 10 en 11 spelen nacompetitie en de nummers 12 en 13 degraderen rechtstreeks naar de 2e klasse.

IVV staat nu op de 11e plaats met 23 punten uit 22 wedstrijden. Hoofddorp staat 10e met 27 punten, ook uit 22 wedstrijden.
Het op de 12e plaats staande Fortuna Wormerveer zit IVV erg dicht op de hielen. Door de overwinning op IVV is het puntenaantal nu 22, maar dan wel uit 23 wedstrijden.
SCPB’22 is met slechts12 punten inmiddels gedegradeerd.

Zaterdag 18 mei speelt IVV om 14.00 uur thuis tegen het op de 8e plaats staande VIOS W.