Recreatieschap Twiske-Waterland op zoek naar balans tussen natuur en evenementen

Recreatieschap Twiske-Waterland op zoek naar balans tussen natuur en evenementen

Wat zijn passende evenementen voor het Twiske? Het oplossen van deze vraag is de opdracht van evenementendeskundige Mark Schoots, in opdracht van het recreatieschap Twiske-Waterland. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad van 8 september.

Schoots ontvangt voor het opstellen van een nieuw evenementenbeleid een bedrag van 25.000 euro. De uitdaging is een balans te vinden tussen de het in stand houden van de natuurwaarden in het Natura-2000 gebied, de behoefte die de regio kent aan evenementen en het rond krijgen van de begroting van het Recreatieschap.

Als kader heeft het Recreatieschap alvast gesteld dat het om niet meer dan drie festivals mag gaan, die bij elkaar niet meer dan vijf dagen mogen duren.

De gemeenteraad van Landsmeer verklaarde vorig jaar geen festivals meer toe te staan op haar grondgebied, maar kwam deze zomer onder zware druk van het recreatieschap en de buurgemeenten terug op dat besluit. De partners in het recreatieschap zaten door het Landsmeerse besluit met gat in de begoting van rond de 80.000 euro en waren daar niet blij mee.