Raadslid Ine van Brenk ontvangt Koninklijke onderscheiding

Raadslid Ine van Brenk ontvangt Koninklijke onderscheiding

Ine van Brenk-Wietsma kreeg vrijdag 26 april een Koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Léon de Lange. Zij is door de Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Van Brenk ontvangt deze onderscheiding vanwege de tientallen jaren waarin zij zich belangeloos inzet voor vele verenigingen en goede doelen binnen en buiten de gemeente Landsmeer.

Burgemeester Léon de Lange ontving zelden zoveel ondersteuningsbrieven bij de aanvraag voor een Koninklijke onderscheiding. Zo wordt Van Brenk lokaal geprezen voor haar inzet als voormalig voorzitter van de diaconie in Landsmeer die over de goede doelen in de kerk gaat en haar huidige rol als (deeltijd)koster bij de Protestantse Gemeente Landsmeer. Ook door mede-vrijwilligers werd haar bijdrage aan de vele goede doelen opgemerkt zoals de Voedselbank en het inzamelen van speelgoed voor kinderen wier ouders daar niet de financiële middelen toe hebben.

Op sportief vlak wist Van Brenk een belangrijke bijdrage te leveren aan voetbalvereniging IVV. Daar is zij al tientallen jaren van alle markten thuis, zoals bij de kantinebediening en de organisatie van toernooien en activiteiten.

Regionaal is mevrouw Van Brenk ook al tientallen jaren een hele belangrijke vrijwilliger voor de supportersvereniging van AJAX Amsterdam. Vanuit een bestuurlijke en toezichthoudende rol organiseert zij hier activiteiten en evenementen om de leden dichterbij de club te brengen en andersom. Eerder deze week heeft zij afscheid genomen van de supportersvereniging.

Regionaal is Van Brenk ook een begrip wanneer het gaat om het organiseren en meedenken bij grootse evenementen. Als Hoofd Openbare Orde en Veiligheid bij de gemeente Amsterdam stond zij aan de wieg van de Gay Games 1998 en was ze nauw betrokken bij onder andere de Canal Parade en de historische vaartocht door de grachten van Amsterdam toen Nederland het EK ’88 won.

En uiteraard is Ine van Brenk voormalig wethouder van de gemeente Landsmeer en zit zij nog steeds in de gemeenteraad.

In zijn toespraak gaf burgemeester De Lange een mooie schets van Van Brenk. “Een vrouw die ik (…) heb mogen leren kennen als betrokken, bevlogen, recht voor zijn raap én met een groot hart! Maar maak dat hart niet boos… want we kennen ook alle maal ook een andere kant van je…”