Programma zondagmiddagconcerten biedt weer veel moois

Programma zondagmiddagconcerten biedt weer veel moois

De  zondagmiddagconcerten die al meer dan tien jaar in Landsmeer worden georganiseerd, krijgen ook in het seizoen 2022-2023 een vervolg. Deze klassieke topconcerten worden al meer dan tien jaar georganiseerd in Landsmeer.

U kunt drie ensembles met werken van beroemde componisten beluisteren. Als laatste speelt de zeer ervaren Willem Brons onder meer de pianoversie van de indringende Die Sieben Letzten Worte van Haydn.

Musici komen graag naar Landsmeer vanwege het uiterst betrokken publiek.

Programma

9 oktober: Strijkkwartet bestaand uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het kwartet bestaat uit de strijkers Marleen Asberg, Anna de Vey Mestdagh, Ronald Krämer en Daniël Esser, uitgebreid met de soloklarinettist Adrian Krämer (foto). Zij spelen Die Sieben Letzten Worte van Joseph Haydn (kwartetversie) en het klarinetkwintet van Brahms. Voorafgaande aan het concert zal de musicoloog Kees Arntzen in de Bibliotheek Landsmeer een inleiding houden. Kaarten bestellen via: www.bibiotheekwaterland.nl.

11 december: Noord-Nederlands Cellokwartet met een gevarieerd programma.

5 februari: Club Classique, met Leonard Besseling, cello, Lestari Scholtes, piano, en Eduardo Paredes Crespo, viool. Zij spelen pianotrio’s van Beethoven, Sjostakovitsj en Rachmaninov.

2 april: Pianorecital door Willem Brons. Met o.a. opnieuw Joseph Haydn: Die Sieben Letzten Worte (pianoversie).

De uitvoeringen vinden plaats in het Dorpshuis Het Wapen van Landsmeer. Zij beginnen om 14.00 uur. Kaarten à € 15.- verkrijgbaar bij Bruna en aan de zaal.