Cultuurgids voor Landsmeer onder grote belangstelling gepresenteerd

Cultuurgids voor Landsmeer onder grote belangstelling gepresenteerd

In een gezellig vol Dorpshuis het Wapen van Landsmeer werd zaterdagmiddag 24 juni de Cultuurgids van Landsmeer gepresenteerd. Het is een initiatief van het Cultuurplatform Landsmeer waaraan twee jaar gewerkt is. Het boekje valt de komende week op de mat bij elke Landsmeerse woning.

Onder regie van platformleden Lobke Band en Kim Koster was er een mooi programma, met het jeugdorkest van Amicitia, molenaar Marcel Koops en zangkoor Odysseus.

De gids werd door wethouder Niels Bonenkamp uitgereikt aan voorzitters Cor Knibbe (Oudheidkundige Vereniging Landsmeer), Dirk Dobber (Jonge Kracht) en Vrij & Blij (André van Beek), de drie grootste culturele verenigingen van Landsmeer.

Maar Kim koster benadrukte tegenover de wethouder: een papieren gids is mooi, maar een momentopname. Het culturele leven is een levend organisme, verenigingen en initiatieven komen en gaan. Vandaar dat het Cultuurplatform het niet bij de gids wil laten. Het streven is om een Landsmeerse cultuurwebsite te bouwen en bij te houden. De vraag is in hoeverre de gemeente daarbij kan helpen.

Foto: Marcel Molle