LANDSMEER – “Boter bij de vis”, vond burgemeester Annelize van der Stoel nadat zij het pleidooi van de twintigjarige Kim van Ouwel donderdag in de vernieuwde raadszaal van Landsmeer had aangehoord over de oprichting van hun vereniging JOLO (Jongeren Only Live Once) en de wens om de Landsmeerse jeugd in porto cabines te laten samen komen. Ze schorste de vergadering om met Esther de Busser en Kim van Ouwel op zeer korte termijn afspraken te maken over hun wensen en de realisering daarvan.
Secretaris Esther de Busser van JOLO trok via een schrijven onder de titel ‘Hangjongeren of gewoon onze jeugd’ aan de Landsmeerse burger al eerder aan de bel met betrekking tot het jongerenbeleid in Landsmeer. Haar zoon Tim maakte zich 4 jaar geleden al hard voor een jongeren-opvangplek, waarmee tot op heden niets is gebeurd. Haar zoon wordt nu achttien. Ouders van Landsmeerse jongeren kregen van het College 13 februari de gelegenheid om mee te praten over een ‘hangplek voor jongeren’ wat resulteerde in een plek in het Sportpark met picknicktafel met Wi-Fi aansluiting met daartegenover een container waarvoor de vergunningen nog moeten worden aangevraagd. Esther de Busser, ouder van jongeren en al jaren actief in het verenigingsleven van Landsmeer vraagt zich af of het voorstel van het College voor picknicktafel met Wi-Fi en container wel zo’n goed idee is. Ze ziet meer in het stimuleren van jongeren om zelf dingen aan en op te pakken en te organiseren. Vroeger was er Om Shanti, de Robinson, het Wapen van Landsmeer en feesten in het Dorpshuis en Vrij en Blij. Er is vrijwel niets voor in de plaats gekomen. Esther de Busser denkt dat de gemeente meer te bieden heeft dan een container in het Sportpark. lnmiddels heeft zij samen met de jongeren de jongerenvereniging JOLO opgericht waartoe al vele jongeren zijn toegetreden. Voor 10 euro per jaar kan men lid worden en hierover contact opnemen met Esther via 06-83519797 of manueladebusser@gmail.com.
Namens JOLO voerde Kim van Ouwel donderdag het woord in de raad. Zij pleit voor portacabines als onderkomen in plaats van. een ijzeren container en picknicktafel. We willen graag binnen kunnen zitten verwarmd met een paar banken, een bar en een pooltafel of iets dergelijks eventueel met toezicht van ouderen of jongerenwerker. Er worden geen alcoholische dranken toegestaan in het nieuwe onderkomen, ook roken en drugs zijn verboden. De bedoeling is elkaar te ontmoeten, gezellig bij elkaar te zijn, wat te chillen met elkaar en een band op te bouwen. Als mogelijke locatie noemt Kim het terrein van Hard Gaat ie, het park van de Havezathe of de vrije ruimte bij de Breekoever. JOLO hoopt dat de gemeente de eigen jeugd, die in grote getalen naar de raadszaal kwam, niet in de kou laat staan. Gezien de positieve reactie van de nieuwe burgemeester van Landsmeer lijkt dat ook niet te gebeuren. Zij maakte Kim complimenten voor haar vlammende betoog . JOLO wacht in spanning af.
Previous post

In memoriam

Next post

Talentenshow nieuwe loot aan Driesprongtak

admin