Pont ’t Schouw alleen voor fietsers en voetgangers tussen 14 en 21 november

Pont ’t Schouw alleen voor fietsers en voetgangers tussen 14 en 21 november

De Provincie Noord-Holland laat weten dat tussen 14 en 21 november alleen fietsers en voetgangers veerpont ’t Schouw kunnen gebruiken.

De huidige pont moet worden gekeurd. Daarvoor moet het naar een werf. Voor fietsers en voetgangers wordt een vervangende kleinere veerboot ingezet. De overtocht is deze periode gratis. Die tijdelijke pont is niet geschikt voor grote voertuigen. Autoverkeer en landbouwverkeer moet die week omrijden.

Een veerpont wordt elke vijf jaar gekeurd, een APK voor pontjes zeg maar. Om dat te kunnen doen moet het schip droog worden aangeboden aan een erkend bureau ter certificering. De pont gaat daarvoor tussen 14 en 21 november naar een droogdok op een werf. Zonder verrassingen en tegenvallers wordt de veerdienst op dinsdag 22 november hervat.

Bedientijden blijven gelijk
De bedientijden van pont ’t Schouw blijven maandag tot en met zaterdag van 7.00 tot 19.00 uur en op zondag van 9.00 tot 19.00 uur.

Meer informatie
Met vragen of klachten kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen op de regionale facebookpagina.