Plannen winkelcentrum op de lange baan geschoven

Plannen winkelcentrum op de lange baan geschoven

De vernieuwing van het winkelcentrum Nieuwe Gouw wordt voor langere termijn opgeschort. Dat melden Plemp Beheer en de projectontwikkelaar E.PC in een gezamenlijke verklaring van 14 september.

De economische vooruitzichten zijn volgens de initiatiefnemers in rap tempo verslechterd en de onzekerheid voor de toekomst alleen maar groter geworden. “We kiezen voor de ratio boven de emotie”, zei Johan Plemp in een telefonische reactie. “Bouwen is op dit moment onverantwoord.”

“Het valt te verwachten dat de bouwkosten in de komende jaren toenemen als gevolg van nieuwe regelgeving”, aldus Plemp. “Bijvoorbeeld als gevolg van de stikstofproblematiek.”

Met de verklaring willen Plemp Beheer en E.PC duidelijkheid verschaffen voor ondernemers en winkeliers in het centrum. Zij kunnen zich nu de komende jaren volledig richten op een gezonde invulling van hun bedrijf in deze uitdagende tijden, aldus de verklaring.

Volgens de plannenmakers waren er bij de bekendmaking van de plannen vele positieve reacties uit het dorp en goede en enthousiaste gesprekken met collega-winkeliers.

Wel is besloten om de komende jaren een aantal initiatieven uit te voeren op het gebied van duurzaamheid en onderhoud.

Plemp en E.PC zeggen in gesprek te blijven met betrokkenen om waar er kansen zijn om het centrum te verbeteren deze ook uit te voeren, waarbij volgens hen het verbeteren van het parkeren en het laden en lossen in het centrum prioriteit heeft.