Plannen Aalscholverstraat/Zultestraat in de ijskast: bewoners opgelucht

Plannen Aalscholverstraat/Zultestraat in de ijskast: bewoners opgelucht

De plannen van woningcorporatie Eigen Haard voor de Aalscholverstraat en Zultestraat gaan voorlopig de ijskast in. Dat heeft de Lokale Omroep Landsmeer uit betrouwbare bron vernomen.

De direct betrokken bewoners werden woensdag 15 mei door wethouder Niels Bonenkamp persoonlijk telefonisch van de koerswijziging op de hoogte gesteld.

De opluchting onder hen is groot. “We hebben er gisteravond een glas champagne op gedronken,” zei een van hen.

De plannen van Eigen Haard hielden in dat de woningen aan de Aalscholverstraat 30 t/m 39 en Zultestraat 2 t/m 8 gesloopt zouden worden en dat er een groter aantal nieuwe woningen voor in de plaats zou komen.

Daarmee voldeed Eigen Haard aan wens van de gemeenteraad om de voorraad sociale huurwoningen in Landsmeer te vergroten. Op zich een wens die bij veel Landsmeerders leeft, maar doorgaans niet bij degenen in de directe omgeving van de locatie waar gebouwd en soms gesloopt gaat worden.

De bewoners van de Aalscholverstraat en Zultestraat kwamen direct na bekendmaking van de plannen dan ook in verzet, onder meer door de publiciteit te zoeken en in te spreken bij commisievergaderingen van de gemeenteraad.

Kennelijk met succes.

De gemeente en Eigen Haard plaatsen de wijziging van de plannen in het kader van ‘een toekomstvisie en kansenkaart voor sociale woningbouw in Landsmeer’.

Deze zullen op korte termijn worden geopenbaard, aldus wethouder Bonenkamp.