Plan 11 Makelaars voor 21 woonboten in de Gortesloot

Plan 11 Makelaars voor 21 woonboten in de Gortesloot

Om extra woonruimte te creëren voor inwoners van de dorpen binnen de gemeente Landsmeer heeft 11 Makelaars een plan ontwikkeld voor 21 woonboten in de Gortesloot.

Volgens de brief die de direct omwonenden op 21 februari hebben ontvangen, met een uitnodiging voor een informatieavond op 13 maart om 19.00 uur in Het Wapen van Landsmeer, gaat het: “om een fraai duurzaam plan in de sociale en middeldure sector”. De brief gaat verder met: “Dit opwindende project voor onze eigen mede-Landsmeerders zal een positieve bijdrage leveren aan de hedendaagse duurzaamheidsdoelen en daarbij ook de kwaliteit van uw leefomgeving verbeteren”.

Op deze avond zal een presentatie gegeven worden en is er gelegenheid om vragen te stellen en meningen te delen.

De brief eindigt met: “Nu de woningnood in Landsmeer hoog is, geloven wij dat uw betrokkenheid essentieel is om dit project succesvol te maken”.

Voor een nadere toelichting op dit plan hebben wij vanmorgen Niels Eering (directeur 11 Makelaars) gebeld. Hij gaf aan eerst het plan aan de omwonenden te willen presenteren alvorens die nadere toelichting te geven.

Aansluitend hebben wij met Niels Bonenkamp (wethouder wonen) voor een reactie gebeld. Die reageerde verrast, omdat hij (nog) niet op de hoogte was van de informatieavond van 13 maart.