Pijnlijk verlies mannen Landslake Lions op feestavond

Pijnlijk verlies mannen Landslake Lions op feestavond
Pijnlijk verlies mannen Landslake Lions op feestavond

Wat een mooie start had moeten zijn van een feestelijke afsluiting van het 50-jarig jubileum van de vereniging, eindigde in de grootste nederlaag van dit seizoen. In eigen sporthal werden de Lions getrakteerd op een 60-77 nederlaag door Onze Gezellen uit Haarlem.

Wellicht was het de spanning, want de vereniging had rondom de wedstrijd van alles georganiseerd. Er was een dj, een speaker, een schietwedstrijd én burgemeester Léon de Lange was speciaal langs gekomen om de sprongbal te verrichten. 

De start van de wedstrijd was niet eens zo verkeerd. De Lions kwamen nog op een 5-2 voorsprong via Thijn Zevenhek en Auke Bouwmeester. Aan beide kanten was het spel rommelig. Het was de ploeg uit Haarlem die iets georganiseerder speelde en zo aan het einde van het kwart de leiding nam, 11-14.

Aan de start van het tweede kwart liep Onze Gezellen verder uit naar 13-19. Daarna waren het toch weer de Lions die beter in de wedstrijd leken te komen. Het was Ibrahim Louh die de score terugbracht naar 26-23 in het voordeel van de Lions. Vervolgens waren het toch weer de mannen uit Haarlem die het initiatief naar zich toetrokken en de Lions hadden verdedigend geen antwoord op de sterk spelende Sven Burger. Hij liet maar liefst 16 punten noteren in het tweede kwart en de Lions gingen rusten met een 33-39 achterstand.

Ondanks afspraken in de rust om er verdedigend nog een schepje bovenop te doen lukte het Landslake in de tweede helft niet meer om dichterbij te komen. Het was Onze Gezellen dat makkelijk bleef scoren en hun eigen bucket goed verdedigde. Het was lastig voor de Lions om naar de basket te driven. Het waren dit kwart alleen Justin van der Ven, Thijn Zevenhek en Joran Beckman die de basket, voornamelijk met schoten van buiten, wisten te vinden. Stand na derde kwart: 50-66.

In het vierde kwart was er weinig geloof meer bij de Lions. Het lukte de Lions niet meer om dichterbij te komen en zo startte de feestavond met een pijnlijke nederlaag. Eindstand: 60-77. Topscorers: Thijn Zevenhek (22 punten, foto), Ibrahim Louh (8)  en Justin van der Ven (7).

De eerste helft van de competitie wordt afgesloten met een 5e plek op de ranglijst. In het nieuwe jaar spelen de Lions weer thuis op 14 januari om 17 00 uur in de eigen ICL tegen Celeritas-Donar uit Groningen.